Fortsätt till huvudinnehåll

Nattmangling och röda ögonI morgon startar Masters, den kanske största Grand Slam-turneringen vid sidan av British Open så nu väntar nattmangling och röda ögon framför 42-tummaren. Henrik Stenson har visat gryende form och svenska massmedia har koncentrerat sitt intresse på honom. Sportbladet hade igår ett uppslag med Stenson och gav honom vissa segerchanser. Men jag hävdar att Peter Hanson är Sveriges bästa golfspelare men inte heller han vinner Masters. Det gör en amerikan och hans namn är Tiger Woods.

Trodde att jag skulle kunna slå upp Corren idag utan att Per Bergsten skrivit om LHC. Vilken naiv förhoppning. Dagens kria handlar om att Robin Figren och Lee Goren lämnar klubben för att söka lyckan på annat håll. Har jag inte läst detta tidigare?

På samma sida läste jag en debattartikel av tre ledarprofiler i IFK Motala, Per Beckne, Pär Höckert och Magnus Folkesson, som påpekar att Motalas lagsporter befinner sig på en genant låg nivå i seriesystemen. Orsakerna är naturligtvis brist på sponsorpengar och brist på samarbete mellan föreningarna. Det senare är lättast att råda bot på, anser trion och ger ett par exempel. Men vad är det som hindrar IFK Motala att ta initiativet i denna fråga? Eller sitter ni och väntar på storebror MAIF?

Ointresserade sponsorer och brist på pengar är ett genomgående tema i svenskt idrottsliv men att just Motalaidrotten har detta problem är anmärkningsvärt då man ruvar på ett av de största guldäggen i svensk motionsidrott. Jag syftar på naturligtvis på Vätternrundan men MAIF vill förmodligen inte dela med sig av den goda kakan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.