Fortsätt till huvudinnehåll

En runda kring stångenEn grön och vit golfbag pryder de innersta delarna av mitt garage. Den är lite skamfilad eftersom den fyller 30 år i år. Men jag har inte hjärta att kasta den för den är så vacker och vi haft upplevt så mycket tillsammans. Vinster och nederlag, svettiga julirundor i Eksjö och Örebro, vindpiskande höststormar på Barsebäck, vindstilla kvällsrundor i Landskrona och en minnesvärd runda på Romeleåsen tillsammans med temperamentsfull tonårsson. Till och med en HIO i Mjölby 1990.

Det finns inte många banor i södra Sverige som den inte troget har rullat bakom mig fylld med handskar, bananer, regnställ och valfri dryck och allt annat som krävs för att överleva i fyra timmar. Bara anblicken av färgerna injagade fruktan i motståndarna. Slitstark är den också vilket är mer än man kan säga om ägaren. Ett tag krönte en Tommy Armour trätrea bagen men den försvann vid en garagestöld för några år sedan.

En period hade jag planer på att använda den som barskåp men hon som jag delar morgontidningsprenumerationen med sa ifrån. Nån måtta för det vara på tokerierna.

Med detta nostalgiska inslag önskar jag er en glad midsommar. Jag vänder mig särskilt till er som fortfarande har swingen i behåll och kanske spelar en runda på midsommardagen. Somliga föredrar en runda på banan framför ett varv runt stången.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.