Fortsätt till huvudinnehåll

Så ska vi ha´t - men var ska vi ta´tDen gamla godingen Boxholms II genererar fler rubriker. Och naturligtvis handlar det om pengar. Ägarkommunerna är inte överens om hur det framtida stödet på 600 000 kr ska fördelas. Boxholm(150 000 kr) och Tranås (300 000 kr) vill fördela stödet efter storleken på aktiekapitalet medan Ydre vill titta på invånarantalet. Då kommer Ydre undan med 80 000 kr.

Tranås kommunalråd Anders Wilander tycker att de övriga kommunerna haft för bråttom. Först borde man komma överens om vilken fördelningsprincip som ska gälla och det låter för mig som en förnuftig tanke. Nu fattas 70 000 kr till nästa års tjänst som koordinator.

Fartygets förmåga till att själv tjäna in pengar är begränsad. I fjol såldes utflykter för 348 000 kr och resultat efter finansnetto var 119 000 kr. Något säger mig att diskussionerna fortsätter.

Boxholms, Tranås och Ydres bekymmer med ångbåten är bara en mild västanfläkt jämfört med Motala kommuns brottningsmatch med Piraterna. Nu har det framkommit i efterhand att Piraterna fick ut 250 000 kr av Motala kommun för att överhuvudtaget kunna genomföra sista seriematchen. Det var ett förskott på nästa års marknadsföringsstöd. Motala kommuns stöd till Piraterna börjar anta orimliga proportioner.
                                                    *

Muharrem Demirok har inte haft någon bra höst. ÅFF åkte ur superettan och han blev bara fyra när länets centerpartister nominerade kandidater till riksdagslistan. Demirok kommenterade det med att bara elva procent av de röstberättigade tog tillfället i akt att rösta. Han säger det inte rent ut men av resonemanget av döma tar han för givet att hans placering sett annorlunda ut om fler hade gjort sig omaket att rösta? Den grabben saknar inte självförtroende.
Blivande riksdagsledamot?

Listan toppas av Magnus Ek, 23, Valdemarsvik med Staffan Danielsson på andra plats. Birgitta Gunnarsson, Skänninge är på tredje plats och hon syns sällan i spalterna. Birgitta är dotter till Marianne Karlsson som var riksdagsledamot för partiet i många år och den senare kunde konsten att skaffa sig positiv publicitet.

Jag gick in på NT.se för att se hur nyheten om Magnus Ek presenterades där men hittade inte en rad. Ek är sedan två år ordförande i Centerns Ungdomsförbund och ansedd som lovande.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.