Fortsätt till huvudinnehåll

Nytt toppmöte 27 novemberFramför ishallen finns stora ytor.

Ni som följt min blogg regelbundet den senaste tiden har kanske lagt märke till att jag ägnat viss möda åt att ta reda om det blir någon ersättning för den återvinningsstation som försvann i korsningen Skogsvägen-Edlundsgatan för något år sedan. Åtskilliga mejl har skickats mellan mig och regionchefen Magnus Sandström på Förpacknings- och tidningsinsamlingens regionkontor i Växjö.

Magnus pekade på ett tidigt stadium ut Vifolkavallen som en lämplig plats. Bra tillfartsvägar och stora parkeringsytor och inte så många bostäder i närheten. Den 29 september meddelade han att diskussionerna med kommunen kört fast. FTI vill ha en plats på Vifolkavallsvägen men det ville inte kommunen som anvisade en plats på Albacksvägen. Men den passade inte FTI:s anläggningsavdelning. För dyrt att schakta.

Fast igår fick jag ett nytt mejl där Magnus berättade att han träffar kommunens representanter den 27 november. Det toppmötet lär inte resultera i avstängda gator.

Varför är det så viktigt med fungerande insamling av tomglas, tidningar, pappers- och plastförpackningar? Jo, annars hamnar det i hushållsavfallet. I den bostadsrättsförening jag bor har inte alla tillgång till bil och transport till de närmaste återvinningsstationerna på Ringvägen eller Skänningevägen (gamla Bebbes).

Fortsättning lär följa. Eder lokala nyhetsbyrå gräver vidare i Östgötamyllan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.