Fortsätt till huvudinnehåll

Henke får foten och nekrologerna överträffar varandra

 

Henrik Lundqvist, 38, har fått foten från New York Rangers och landets sportjournalister överträffar varandra i gråtmilda övertoner i nekrologer som skulle platsa på vilken familjesida som helst. Klubbkamraten Mika Zibanejad tar ifrån tårna.

Det har varit svårt att finna ord till allt det här. Jag vill tacka dig för allt du har gjort för den här staden, organisationen och för mig. Jag har alltid sett upp till dig, att jag har haft möjligheten att vara lagkamrat med dig och kalla dig min vän är något jag alltid kommer värna om. Och alltid kommer vara tacksam över”, skriver Zibanejad och fortsätter. ”Miljoner tack. Legendar. Kungen. Du är DEN BÄSTE”, skriver han.

Lundqvists hockeyframtid är inte bestämd ännu. Enligt The Athletic har svensken bestämt sig för fortsatt spel i NHL Vegas Golden Knights, St Louis Blues, Carolina Hurricanes, Edmonton Oilers och Vancouver Canucks är tänkbara arbetsgivare. I hockeyvärlden pågår silly season året runt.

Men varför fortsätta överhuvudtaget? Lundqvist har väl vunnit allt som går att vinna förutom Stanley Cup, ett öde som han delar med Mats Sundin. Är det inte dags att packa miljonerna i kappsäcken och vända hemåt till en trygg och bekväm pensionärstillvaro? Att skjutsa barnen till skolan kräver också sin man.  Se bara på Henrik Zetterberg som bor i lyxvilla i Mölle, spelar golf och padel och emellanåt visar upp sig på frugans Mackeria på torget i badorten.

Om Henrik tycker vardagen blir för trist kan han alltid pigga upp sig med en flaska skumpa, förlåt en flaska schampo.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.