När Mjölby AI startar höstsäsongen 31 juli mot Karlslunds IF blir det på ett nytt underlag. Vifolkavallens konstgräsplan är bara tio år gammal men redan mogen för byte. Arbetet startar 17 juni och ska vara klart en månad senare. Kostnaden är 2 025 000 kr.
Normal livslängd för konstgräs är åtta till tio år beroende hur mycket den används. Vifolkavallen har varit flitigt utnyttad under årens lopp.
Kommunens fotbollsföreningar har under en längre tid påtalat att befintliga konstgräsplaner är slitna och behöver bytas ut. Vifolkavallens konstgräs kompletteras med sviktpad vilket underlättar spelet och minskar behovet av SBR-granulat.
I samband med konstgräsutredningen utreddes möjligheten att byta syntetbeläggning på löparbanorna som funnits sedan 1985 och är i stort behov av utbyte. Någon leverantör är dock ännu inte utsedd.
Återstår att se om mattbytet inspirerar de gultröjade till fortsatt poänghåvning och tillvaro i div II. Höstsäsongen blir avgörande.
Fler nyheter från Tekniska nämnden: Under året var det tänkt att lekplatserna i Ryttarhagen, Veta i Mantorp och Hattorp i Skänninge skulle genomgå en ordentlig renovering med nya redskap. Men när anbuden kom in visade det sig att budgeten inte räckte till. Prishöjningar på material och drivmedel spräckte budgeten.
Men nämnden hittade en smidig lösning och omdisponerade 1,3 miljoner kr från investeringsbdugeten för underhåll av fastigheter. Så barnen i respektive områden kan se fram emot nya lekplatser under året.
Norra gaveln av Hulterstad. Hulterstads takstolar fullkomligt bågnar av Ehrenkronska släkttraditioner. Sammanlagt 340 år har 13 generationer styrt på gården och den nuvarande ägaren Carl-Erik Ehrenkrona (f-49) är den sjunde generationen i obruten följd. Den har aldrig varit ute till försäljning på den fria marknaden utan vandrat vidare genom arv och släktförbindelser. En feodal tradition utan motstycke i Mjölbytrakten. På övre våningen av Hulterstad hänger porträtt på samtliga ägare med hustrur från generalen Jakob Burensköld till och med överstelöjtnanten Carl Erik Hjalmar Ehrenkrona. Andra kända adelssläkter i annalerna är Gyldenklou, Burensköld och von Schwerin. Den förste Ehrenkrona som bodde på Hulterstad var hovstallmästare Erik Philip Gammal Ehrenkrona. Han tillträdde 1781. Han var brorson till riksrådet Karl Gustaf Gammal Ehrenkrona som var gift med Ulrika von Schwerin. Hulterstad ligger några kilometer söder om Mjölby i Svartåns dalgång mellan ån och ...
Kommentarer
Skicka en kommentar