Valrörelsen är igång och de verbala snytingarna haglar. Nooshi Dadgostar som är Vänsterns partiledare kräver plats i en S-ledd regering, Hon är väl för ung att minnas den gamle centerledaren Hedlunds ord: ”Sälj inte skinnet förrän björnen är skjuten”.
Betydligt lugnare i den kommunala valrörelsen trots att kommunens funktioner är nog så viktiga för medborgarens vardag.
Jag har läst Correns intervjuserie med fullmäktiges gruppledare och inte hittat något som liknar ett debattämne, inte ens kommunens ägarskap av Galleria Kvarnen. Lars-Åke Pettersson (M) sjunger den privata företagsamhetens lov och Franco Sincic(V) citerar Marx. Inga överraskningar.
Annars poängterar samtliga vikten av en väl fungerande skola, barn- och äldreomsorg, farbara gator och kostnadseffektiva system för vatten och avlopp. Några exempel på vilken mångfasetterad verksamhet en kommun bedriver.
Debattviljan är inte stor heller. När jag frågar Cecilia Burenby om partierna planerar en debatt innan valet den 11:e får jag ett svävande svar. Kanske det blir en frågestund för allmänheten en lördag i Gallerian. Ja, var annars?
Mot bakgrund av detta tror jag inte på några stora förändringar i kommunfullmäktiges sammansättning och att Handslag för Mjölby (S, L, C, MP och KD) fortsätter som förstafemma. M, SD och V får fortsätta på utvisningsbänken.
Valdramatik och stora förändringar är lockande för en som jagat nyheter och löp större delen av sitt yrkesliv, men lugn och ro och förutsägbarhet har också sina positiva sidor.
I skrivande stund får jag veta att Corren ordna en valdebatt i Köpcentrum den 27 augusti kl 12. Återstår att se om det blir ett meningsutbyte där stickor och strån ryker eller en uppvisning i enighet.
Norra gaveln av Hulterstad. Hulterstads takstolar fullkomligt bågnar av Ehrenkronska släkttraditioner. Sammanlagt 340 år har 13 generationer styrt på gården och den nuvarande ägaren Carl-Erik Ehrenkrona (f-49) är den sjunde generationen i obruten följd. Den har aldrig varit ute till försäljning på den fria marknaden utan vandrat vidare genom arv och släktförbindelser. En feodal tradition utan motstycke i Mjölbytrakten. På övre våningen av Hulterstad hänger porträtt på samtliga ägare med hustrur från generalen Jakob Burensköld till och med överstelöjtnanten Carl Erik Hjalmar Ehrenkrona. Andra kända adelssläkter i annalerna är Gyldenklou, Burensköld och von Schwerin. Den förste Ehrenkrona som bodde på Hulterstad var hovstallmästare Erik Philip Gammal Ehrenkrona. Han tillträdde 1781. Han var brorson till riksrådet Karl Gustaf Gammal Ehrenkrona som var gift med Ulrika von Schwerin. Hulterstad ligger några kilometer söder om Mjölby i Svartåns dalgång mellan ån och ...
Kommentarer
Skicka en kommentar