Fortsätt till huvudinnehåll

Dags att prova DropGolf

Vi skriver den 14 oktober och dags att summera säsongen. En trög start på grund av en torr och kall vår, en varm sommar som kanske lockade mer till badstränderna än golfbanan, en sagolik avslutning på säsongen med banor i toppskick var man än kom. Jag har spelat golf i 40 år och kan inte påminna mig bättre banor under andra halvan av säsongen.

För min egen del har jag spelat som bäst i höst men så har det alltid sett ut. Jag skriver som bekant ganska ofta om golf i denna blogg och idag fick jag ett mejl från Johan Schlasberg på DropGolf som propagerar för närspel och framförallt snabbare spel.

DropGolf går i korthet ut på detta: Du och ett antal likasinnade tar med dig högst sex klubbor i bagen. Du droppar valfritt inom 10-100 meter från green; i ruffen, på fairway eller i bunker och dina medspelare droppar på samma ställe. Använd fantasin för att få variation i spelet. Ni turas om att starta spelet. Par är 50. Man kan säga att det är en variant på den närspelstävling som Mjölby arrangerar under golfveckan.


Fördelarna är många. Vi sparar tid, tränar närspelet och hinner umgås på ett avspänt och otvunget sätt. Särskilt lämpligt för nybörjare och sällangolfare. Just tidsaspekten blir viktigare och viktigare i framtidens golf. Få människor har möjlighet att lägga 4-5 timmar på en golfrunda. Att hinna mer på kortare tid är en trend som få människor undgår. Båten, sommarstugan, gourmeträtterna och altansnickrandet ska ha sitt också.

Vad tror ni? Något att prova säsongen 2014?  Få saker i golfen går upp mot en maxad drive även om det sker sällan numera, men en fullmatad  järnnia som ”hänger” i det blå ett par sekunder innan färden mot moder jord är inte dum heller.

http://dropgolf.se/


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag gnagde på grisen i en timme

Utopia i Mantorp