Fortsätt till huvudinnehåll

Nya uppgifter för Gunilla CarlssonGunilla Carlsson har legat lågt sedan den överraskande avgången som biståndsminister men inför helgens moderatstämma i Norrköping har hon beviljat en intervju med Corren. Givetvis kan inte östgötamoderaternas största stjärna (Andreas Norlén får ursäkta tills vidare) befinna sig i mediaskugga inför en partistämma på hemmaplan.

Intervjun med Gunilla Carlsson kastar inget nytt ljus om varför hon avgick och den förklaring hon ger köper jag bara delvis. Hon var rädd att tappa fokus inför den kommande valrörelsen. Att hon skulle vara på väg att lämna politiken tror jag inte på. Gunilla är partiets vice ordförande och en av Reinfeldts förtrogna sedan tiden i MUF. En brakförlust nästa höst kan förstås kasta om bilden för både Reinfeldt och Carlsson. Historien visar att moderaterna har kort tålamod med förlorarna i ett val.

Jag tror på följande scenario: några månader in på det nya året presenterar statsministern henne som ett av partiets vallokomotiv. Antingen som ny partisekreterare eller som backup till Kenth Persson som fått mycket intern kritik. Kanske kommer beskedet redan vid stämman i Norrköping.

Gunilla Carlsson dementerar också tidigare spekulationer att hon ska flytta hem till Vadstena. Hennes bas blir Stockholm även i fortsättningen. Även detta talar för att hon fortsätter med centrala uppgifter i partiet

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag gnagde på grisen i en timme

Utopia i Mantorp