Fortsätt till huvudinnehåll

Fantasin sprudlar och pennorna glöderVem säger att kommunpolitik är tråkigt? Icke. Naturligtvis är det ny eller gammal bebyggelse som får fantasin att sprudla och pennorna att glöda.
Jag tänker på det senaste utspelet om Asylenparken i Vadstena. 

Fastighetsbolagets förre vd Sören Nicklasson föreslår en villa i italiensk still, fyra våningar hög, innehållande 28 lägenheter. Passar bättre än de tre punkthus som VFAB vill bygga skriver Nicklasson i ett brev till kommunen. I hans förslag ligger en väl placerad liten flirt med de nya makthavarna i Vadstena. Villa Consensus.
Noterbart är att folkpartisten Ingegerd Lindaräng ger Nicklasson en halv välsignelse. Fp är naturligtvis en maktfaktor med ett mandat i kommunfullmäktige.

Att den föreslagna tomten ligger på mark som VFAB äger tycks Nicklasson bortse ifrån. Har han glömt att han inte är vd för bolaget längre? Önskvärt är att MVT följer upp detta med en kommentar från Konsensus ledare Mats Wahrén eller VFAB:s ledning. Ser fram emot nästa utvecklingsfas i dramat.

Correns Lotta Willsäter skriver att Åtvidabergs kommun förlorar rättstvisten mot en fastighetsentreprenör, vilket innebär ännu högre kostnader för en liten, fattig kommun. Jag har skrivit om kommunpolitik i snart 30 år och min erfarenhet är att kommunerna oftast drar kortaste strået om det går så långt som till domstolsförhandlingar. Vad det beror på vet jag inte. Bristande juridisk sakkunskap?

Behöver det betyda att kommunen har fel i sak på varje punkt? Nej, faktiskt inte, men svenska domstolar har höga beviskrav och det är upp till käranden att bevisa sina påståenden.

Slut för idag, tack för idag. Idag rekommenderar jag Swix blå om ni ska ta er till kiosken för att köpa kvällstidningen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Går det vägen denna gång också?

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"