Bara för att det är
mellandagar och stormen viner runt knuten ska jag leverera en bonusblogg. Snart
är helgerna över och sen vidtar oxveckor fram till påsk och vi behöver något
uppiggande. Det handlar förstås om mat. Är ni trötta på skinka, köttbullar,
prinskorv eller oxfilé, eller vad som nu finns kvar efter helgens matorkidéer,
ska jag tipsa om en macka som gör er friska, glada och snabbtänkta som i yngre
dar.
Min hustru som är en klok kvinna har tillagat den
här mackan varje gång jag kommit hem med 24 poäng och då förstår ni att det
blivit några genom åren.
Om ni lagar till denna golfmacka några gånger fram
till golfpremiären garanterar jag att ni springer småsjungande upp på första
tee och levererar en 200-metersdrive som klyver fairway. Resten går som en
dans.
Även icke golfspelare får äta sådana här godbitar men bara om ni begär tillstånd hos mig. Jag har copyright.
Även icke golfspelare får äta sådana här godbitar men bara om ni begär tillstånd hos mig. Jag har copyright.
Ingredienser:
Fyra runda rågbullar, åtta skivor bacon, två skivade
tomater, blandsallad, fyra grillade kycklingbröst, åtta msk majonnäs, fyra msk
gräddfil, fyra msk rödlök, en msk fransk senap, en tsk curry, salt och peppar.
Gör så här: strimla kycklingbröstet, blanda med majonnäs, gräddfil, rödlök, senap, curry, salt och peppar. Stek baconskivorna. Dela brödet (till underdel och lock). Lägg sallad, tomatskivor och kycklingröra på underdelen. Toppa med baconskivor. Lägg på locket. Valfri dryck därtill.
Gör så här: strimla kycklingbröstet, blanda med majonnäs, gräddfil, rödlök, senap, curry, salt och peppar. Stek baconskivorna. Dela brödet (till underdel och lock). Lägg sallad, tomatskivor och kycklingröra på underdelen. Toppa med baconskivor. Lägg på locket. Valfri dryck därtill.
Gör slag i saken och tillaga en redan i kväll.
Någon som kan motstå detta? |
Kommentarer
Skicka en kommentar