Fortsätt till huvudinnehåll

Hukar bakom vindskydd

Det är inte ofta en kommunal angelägenhet i Mjölby blir föremål för en huvudledare i Corren. Men idag var det dags och ämnet är naturligtvis förskolan Östergården. Ledarskribenten Maria Björk Hummelgren har djupdykit i tidningsarkivet från den första larmrapporten 2010, den undangömda konsultrapporten, revisorernas bistra kritik 2013 och fullmäktigebeslutet kring detta fram till dagens nyöppning.

En fem år lång dokusåpa av förnekanden, illa underbyggda uttalanden, halv- och hellögner och bristande kommunikation. Utbildningschefen Lotta Gyllings uttalande om ”betingade reflexer” när alltfler i personalen insjuknade var inte direkt lyckat (understatement).

Jag önskar att någon i kommunledningen ( kommunstyrelsens ordförande Vilhelmsson, kommunfullmäktiges ordförande Oskarsson eller högste tjänstemannen Segrell) svarar med en debattartikel och pekar ut en konstruktiv väg framåt. Dag Segrell var när den här affären rullades upp chef för tekniska kontoret vilken förvaltar kommunens byggnader. Men det skulle inte förvåna mig om kommunledningen hukar bakom vindskyddet och hoppas att kulingen blåser över.

Correns ledarskribent föreslår en enkel och radikal åtgärd, ”riv kåken”. Och det är enkelt att föreslå om man inte tänker på de ekonomiska konsekvenserna. Varken Maria Björk Hummelgren eller hennes arbetsgivare betalar kommunalskatt i Mjölby.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Går det vägen denna gång också?

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"