Fortsätt till huvudinnehåll

Nytt grepp av Konsensus


Konsensus i Vadstena överraskar storligen. I en gul halvsidesannons i Corren på nyårsafton tackar man sina väljare för stödet för tre månader sedan. Något liknande har jag inte sett i dessa trakter. Politiska partier brukar glömma sina väljare när valet är över.

Rakt upp och ner berättar partiet om sina ambitioner, vad man har åstadkommit hittills och vilka planer som finns för framtiden. Dess företrädare i styrelser och nämnder presenteras utan överord. Inga tasksparkar mot konkurrenterna.

För er som inte följt valrörelsen i Vadstena kan sägas att partiets fokus ligger på att växa genom bostadsbyggandet. 10 000 invånare är målet och vägen dit går genom ett intensifierat bostadsbyggande. Når inte Vadstena detta mål är det risk för att statusen som egen kommun upphör har partiledaren Mats Wahrén deklarerat, och sedan gammalt vet vi att Vadstena inte vill se sig som Motalas södra svans.

Återstår att se om denna positiva energi finns kvar till valet 2018. Nybörjare i politiken brukar malas ner av långa och omständliga beslutsprocesser. Politik är inget för otåliga. Om framtiden vet vi inget men det lär bli prövningar på vägen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Går det vägen denna gång också?

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"