Fortsätt till huvudinnehåll

Halmstad rulesTvå Linköpingsforskare har löst gåtan om varför hummern skiftar färg vid kokning. Det handlar om proteiner. Det var på tiden. Som jag har väntat. Nobelpriset till Liu 2016?
*
Silly season året runt. Daniel Rahimi har inte skrivit på nytt kontrakt och NSD uppger att Luleå kan vara nästa klubbadress. Fredrik Emvall kämpar för att få backens underskrift på ett papper. Det är väl bara att avvakta Rahimis beslut. Han går väl dit han får bäst betalt och enligt uppgift har Luleå för tillfället den största kassakistan. Det är väl så legoknektar fungerar. Har ni tänkt på att sedan Emvall ersatte Mike Helber som klubbdirektör är antalet Correnartiklar färre? Vad det nu beror på. Fel av mig. Anders Mäki är klubbdirektör. När fick han en helsida på Corrensporten senast?
                                                    *
Hittills har bara Alexander Fransson lämnat IFK Norrköping för ett proffskontrakt utomlands. Hoppas det stannar vid detta. Janne Andersson behöver fjolårets spelartrupp intakt för att ha en chans att försvara guldet. Och gärna några fräscha nytillskott. Det är väl ingen tillfällighet att senaste förvärvet, Eric Smith, kommer från Halmstad.
*
Mera Halmstad. Lyssnar på en av många presskonferenser med Anneli Nordström och slås som vanligt av ovidkommande tankar. Hur kan man i media driva så mycket med östgötskan när det finns halländska? Glöm inte handbollsledaren Bengan Johanssons ”gourrkburk”. Han är också från Halmstad. Hans gurkburkar var dock innehållsrikare än dagens landslag. Gårdagens gurkburk innehöll bara en tesked Bostongurka.
                                                    *
Den nya trenden i de tidningar som jag har tillbringat så många arbetsår är tydligen att stötta småföretagen till varje pris. Varje person som startar detaljhandel, hårfrisering, nagelskulptering, bageri eller konditori kan räkna med en positiv artikel. Nyhetsvärdet är begränsat men idag berättar Corren om att en falafelförsäljare har fått nästan alla tillstånd för att ställa upp sin vagn på Jerikodalstorget i Mjölby. Han ska växla mellan Mjölby och Motala. På den senare orten har han sålt på omväxlande Stora torget och Lilla torget. Lilla torget? Jag är född och uppvuxen i Motala men något Lilla torg känner jag inte till. Är det Snetorget eller PK-torget utanför bolaget som avses? Upplys mig gärna.
                                                    *
Mjölbytjejen Jonna Andersson, back i LFC, kallas in för tjänstgöring i damlandslaget. Mycket glädjande. Slut för idag.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Går det vägen denna gång också?

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"