Fortsätt till huvudinnehåll

Det svider, det sviderDetta är en text som andas djup besvikelse så ni som inte gillar hockey och överskott av magsyra kan sluta läsa. LHC:s 2-0-ledning i matcher har förbytts i ett 2-3-underläge. Returen i Växjö på söndag blir inte rolig och all logik talar för att regerande mästarna spelar semifinal. Inte LHC.

Jag är en trogen tittare på C More och borde dragit öronen åt mig när Niklas Wikegård förra lördagen slog fast att Växjö inte har en chans i fortsättningen. Ingen i studion sa emot trots att det finns så mycket hockeykunnigt folk där. Det var som att läsa Sportbladet för några år sedan när dess ”experter” talade om hur många mål Zlatan skulle göra i avgörande kvalmatcher till EM och VM. Det sket sig det också. Med tanke på den fina avslutningen av grundserien fanns det goda skäl att tro på ett bättre slutspel.

Ingen kan klaga på inställningen och attityden hos de mörkblå. Det var kunnandet som saknades. Växjö var helt enkelt bättre i allt. Inte ens kommunalrådet Paul Lindvall kan skylla på domarna. Man kan fundera över tveksamma domslut och otur med skott i virket men sanningen är att LHC gjort fyra mål under 180 minuters spel i de tre senaste matcherna. Det är för lite.

Alla östgötar sörjer inte resultatet. I grannstaden 30 km österut finns många som ogillar LHC. Skadeglädjen är den enda sanna glädjen hos dem som käkar havre till middag.

I nästa vecka kommer Correns Per Bergsten att skriva om de ekonomiska konsekvenserna av misslyckandet. LHC-ledningen har säkert kalkylerat med minst semifinalspel men de kulorna finns inte längre tillgängliga. Correns läsare är bättre informerade om LHC:s ekonomi än om Saabs och kommunens. Ropen på lägre hallhyra skallar högre än tidigare och Mäki talar om stramare lönebudget.

Tråkigt för mångårige ordföranden Christer Mård (L) att inte avsluta med ett guld innan han fortsätter med ett år i politiken och kulturen. Men är det inte en ödets ironi för en gammal SAF-pirat att regera Linköping ihop med sossarna? Inte samma slutspelspuls i fullmäktigesalen som på Saab Arena.

Mård intervjuas av Christer Kustvik på Correns ledarsida(?) idag. Den avgående ordföranden säger att LHC och Corren har samma problem i digitaliseringen. Tidningen tappar prenumerationsintäkter och hockeyklubben biljettintäkter. Det är ett resonemang som jag delvis kan köpa men Mård glömmer att Tv-bolagen skickar in en skaplig summa för att få sända SHL-lagens matcher.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Går det vägen denna gång också?

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"