Fortsätt till huvudinnehåll

Slutspelet har fått konkurrensKoster - en plats med stor dramatik.

 
Utbudet av TV-serier är stort och många håller hög kvalitet. Tyvärr har jag svårt att följa serier för det är alltid någon fotbolls- eller hockeymatch som ska följas tills den feta damen sjunger. Men jag har fastnat för två som ligger efter varandra på söndagskvällarna. Springfloden och Fallet OJ Simpson.

Cilla och Rolf Börjlinds debutverk läste jag för något år sedan men minns inte så mycket av den. Hur väl serien följer boken kan jag alltså inte avgöra men i de två första avsnitten spretar handlingen åt olika håll. Huvudrollsinnehavaren är alldeles för naiv och vackra naturscenerier från Kosteröarna blandas med scener från utsatta hemlösa i Stockholm. Frågorna hopar sig. Varför är Olivias mamma så emot att dottern engagerar sig i det 20 år gamla makabra mordfallet och vem är den slitne mannen som lånar mobiltelefonen? Har eskortflickan upplysningar att bidra med efter så många år? Eftersom vi gjorde ett besök på Sydkoster i juni kommer jag på mig själv att spana efter bekanta miljöer.

Paret Börjlind är erfarna manusförfattare (Beckfilmerna) och bitarna faller säkert på plats men än så länge behövs något för att den ska kicka loss. Men det är bara andra avsnittet av tio så tid och utrymme finns.


Fallet OJ Simpson har en annan karaktär och ett rappare tempo. Igår kväll behandlades den osannolika flykten i en vit Ford Bronco som följdes av 20 polisbilar och sju helikoptrar varav de flesta var från nyhetsbolag. Hela världen följde dramat. Det var spännande trots att man känner till upplösningen. Många kända och skickliga skådespelare. Jag är mest fascinerad av John Travolta som den hale kändisadvokaten Robert Shapiro. Saknar kunskaper om amerikanskt rättsväsende men konstaterar att någon likhet inför lagen råder inte. Gott om pengar, kontakter och ett känt ansikte underlättar i ”umgänget” med de rättsvårdande myndigheterna.

Ett extra plus för att dessa serier sänds i SVT. Det är mycket värt att slippa reklamavbrotten. Slutspelshockeyn har fått konkurrens.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Inga nyheter är goda nyheter