Fortsätt till huvudinnehåll

Att hyra: Broiler på korttidskontraktPolitisk broiler med möjlighet att pröva vingarna i dynamisk universitetsstad. Sara Skyttedals upphöjelse till Linköpingsbo dominerade regionala medier i lördags. Hennes ingång på kommunalrådsposten beskrivs som en lyckad värvning för KD. Ungefär som när LHC presenterar en ny kanadensare.

Men partiet ska nog inte dra för stora växlar på Skyttedal. Linköping blir hennes nya politiska bas när hon lämnat ungdomsförbundet. Kanske ett sätt att lära sig politikens gnetiga vardagstillvaro långt från champagnedrickande i Örebro.Mer rördragning på Industrigatan liksom.

Hon blir inte långvarig i Linköping för hon har högre ambitioner än så. Hon siktar naturligtvis på riksdagen 2018 och då står åter Linköpingskådisarna där med sin tvättade hals. Ingen långsiktig lösning på Linköpingsavdelningens ledarproblem alltså.

Kanske etablerar Sara Skyttedal och KD en ny trend i politiken. ”Ung framåtsträvande politiker att hyra för lokalavdelningar som blivit tunga i gumpen”. Nästa steg blir nog att Magnus Oscarsson lämnar kossorna i Ödeshög och flyttar till Linköping när Skyttedal tar sig an gubbarna på Helgeandsholmen.

KD är naturligtvis en tung spelare i den lokala politiken. Vid valet 2014 var röstandelen i Linköping hela 4,76 procent.

Gomiddag kamrater!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Går det vägen denna gång också?

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"