Fortsätt till huvudinnehåll

Region Östergötlands skönhetstävling
Hela världen står i brand, många funderar på utgången av det amerikanska presidentvalet och i OS firar vi oväntade svenska framgångar. Men mitt fokus ligger på Mjölby, Linköping, Motala och Vadstena.

I onsdagens Corren, avdelningen för platsannonser (sidan 22) noterat jag en ny trend i Region Östergötland. RÖ har fyra tvåspaltiga annonser illustrerade med var sin kvinnobild. Lagom snygga damer i 35-40 årsåldern. För säkerhets skull är två av bilderna (Verksamhetschef och HR-chef) samma mörka kvinna med pagefrisyr. Det finns en femte platsannons på samma sida, en områdesansvarig på Stångåstaden, med samma kön och ålder.

På motstående sida söks en bygglovingenjör i Motala kommun men där tillhör fejset en snygg kille i samma ålder. Tranås kommun söker kommunchef men där har annonsbyråfolket valt att komplettera texten med fem turistbilder. 5-1 för kvinnorna alltså.

Är det bara en tillfällighet med denna slagsida eller är det en subtil passning till männen att det är meningslöst att söka? Eller en passning till kvinnor med sneda tänder och sammanväxta ögonbryn att söka sig till andra jaktmarker. Kan någon reklamare förklara för en gammal man?
                                            *            
Jag har skrivit det förut och jag skriver det igen: det finns ingen del av näringslivet som är så hårdbevakad som restauranger och kaféer. Ägarbyten, nyöppningar, renoveringar och konkurser förekommer i stor mängd. Onsdagens Corren utgör ytterligare ett exempel. Motalasidorna domineras av två stort uppslagna artiklar. Roja Brimalm stänger Rojas Bistro och Café i Vadstena efter fyra år. Hon har tröttnat på långa arbetsdagar och minimalt med fritid.

I Motala har Sandra Lenér tagit över restaurang Snäckan efter att ha varit anställd i sju år. Artikeln har inte mindre än fyra bilder.  Och där kom det, citatet jag väntat på. ”Vi jobbar inte med några halvfabrikat utan all mat tillagas från grunden”. Var har jag läst den klyschan tidigare?

Linköpingssidorna ska inte vara sämre. Andreas Demir, 25, har tagit över Bistro Folkes lokaler på Storgatan och ska öppna ett hamburgerhak. Det ligger i Skånska Bankens gamla lokaler med högt i tak och kristallkronor. Flott ska det vara när köttbullar plattas ut till hamburgare och placeras mellan två brön. Men jag ska se positivt på förvandlingen. De flesta känner sig bättre till mods med en hamburgare i näven än med en låneansökan framför kamrerns skrivbord.

Är det ingen familj som intar merparten av sina måltider i hemmet längre?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Inga nyheter är goda nyheter