Fortsätt till huvudinnehåll

Nytt toppmöte 27 novemberFramför ishallen finns stora ytor.

Ni som följt min blogg regelbundet den senaste tiden har kanske lagt märke till att jag ägnat viss möda åt att ta reda om det blir någon ersättning för den återvinningsstation som försvann i korsningen Skogsvägen-Edlundsgatan för något år sedan. Åtskilliga mejl har skickats mellan mig och regionchefen Magnus Sandström på Förpacknings- och tidningsinsamlingens regionkontor i Växjö.

Magnus pekade på ett tidigt stadium ut Vifolkavallen som en lämplig plats. Bra tillfartsvägar och stora parkeringsytor och inte så många bostäder i närheten. Den 29 september meddelade han att diskussionerna med kommunen kört fast. FTI vill ha en plats på Vifolkavallsvägen men det ville inte kommunen som anvisade en plats på Albacksvägen. Men den passade inte FTI:s anläggningsavdelning. För dyrt att schakta.

Fast igår fick jag ett nytt mejl där Magnus berättade att han träffar kommunens representanter den 27 november. Det toppmötet lär inte resultera i avstängda gator.

Varför är det så viktigt med fungerande insamling av tomglas, tidningar, pappers- och plastförpackningar? Jo, annars hamnar det i hushållsavfallet. I den bostadsrättsförening jag bor har inte alla tillgång till bil och transport till de närmaste återvinningsstationerna på Ringvägen eller Skänningevägen (gamla Bebbes).

Fortsättning lär följa. Eder lokala nyhetsbyrå gräver vidare i Östgötamyllan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Gallerians problem är inte unika