Fortsätt till huvudinnehåll

Så ska vi ha´t - men var ska vi ta´tDen gamla godingen Boxholms II genererar fler rubriker. Och naturligtvis handlar det om pengar. Ägarkommunerna är inte överens om hur det framtida stödet på 600 000 kr ska fördelas. Boxholm(150 000 kr) och Tranås (300 000 kr) vill fördela stödet efter storleken på aktiekapitalet medan Ydre vill titta på invånarantalet. Då kommer Ydre undan med 80 000 kr.

Tranås kommunalråd Anders Wilander tycker att de övriga kommunerna haft för bråttom. Först borde man komma överens om vilken fördelningsprincip som ska gälla och det låter för mig som en förnuftig tanke. Nu fattas 70 000 kr till nästa års tjänst som koordinator.

Fartygets förmåga till att själv tjäna in pengar är begränsad. I fjol såldes utflykter för 348 000 kr och resultat efter finansnetto var 119 000 kr. Något säger mig att diskussionerna fortsätter.

Boxholms, Tranås och Ydres bekymmer med ångbåten är bara en mild västanfläkt jämfört med Motala kommuns brottningsmatch med Piraterna. Nu har det framkommit i efterhand att Piraterna fick ut 250 000 kr av Motala kommun för att överhuvudtaget kunna genomföra sista seriematchen. Det var ett förskott på nästa års marknadsföringsstöd. Motala kommuns stöd till Piraterna börjar anta orimliga proportioner.
                                                    *

Muharrem Demirok har inte haft någon bra höst. ÅFF åkte ur superettan och han blev bara fyra när länets centerpartister nominerade kandidater till riksdagslistan. Demirok kommenterade det med att bara elva procent av de röstberättigade tog tillfället i akt att rösta. Han säger det inte rent ut men av resonemanget av döma tar han för givet att hans placering sett annorlunda ut om fler hade gjort sig omaket att rösta? Den grabben saknar inte självförtroende.
Blivande riksdagsledamot?

Listan toppas av Magnus Ek, 23, Valdemarsvik med Staffan Danielsson på andra plats. Birgitta Gunnarsson, Skänninge är på tredje plats och hon syns sällan i spalterna. Birgitta är dotter till Marianne Karlsson som var riksdagsledamot för partiet i många år och den senare kunde konsten att skaffa sig positiv publicitet.

Jag gick in på NT.se för att se hur nyheten om Magnus Ek presenterades där men hittade inte en rad. Ek är sedan två år ordförande i Centerns Ungdomsförbund och ansedd som lovande.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag gnagde på grisen i en timme

Utopia i Mantorp