Fortsätt till huvudinnehåll

Om katter och GodegårdMetoo har satt hela Sverige i brand, ärevördiga Svenska Akademin skakar i sina grundvalar och den svenska medieeliten i huvudstaden tävlar om att kasta skit på varandra. Men vad är första nyhet i SR Östergötland måndagen den 27 november? Jo, att en forskare i Lund har fått pengar för att undersöka om hur människa och katt kommunicerar. Det femåriga tvärvetenskapliga projektet startar i höst, kallas världsunikt och ska bland annat undersöka hur katter varierar melodin i sina läten när de kommunicerar med människor. Talar katter dialekt? Låter skånska katter annorlunda än östgötska diton?

Jag är djupt tacksam över att Lunds universitet är beredd att täppa till detta svarta hål i min kunskapsbank. Det är en fråga om rådbråkat min hjärna i många år. Om fem år har vi svaret.
                                                    *
Debatten om Godegårds skola har tappat alla proportioner och övergått i en tragikomisk fars. Förra centerpolitikern Pia Hjelmar polisanmäler kommunalrådet Camilla Egberth för förtal. Det handlar om ett uttalande i ett direktsänt radioprogram där kommunalrådet debatterade mot Pia Hjelmars make. Egberth sa att ”en dig mycket närstående har hotat mig på Facebook”.

Därmed kan vi konstatera att vi kommit allt längre från sakfrågan. Hur ställer sig rättsväsendet till en sådan anmälan? Mitt tips är att anmälan läggs ner. Förtalsmål är ovanliga i domstolarna och eventuella brott svåra att leda i bevis. Polisens runda arkiv har en bred öppning.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Polisen som mitt i gatan står