Fortsätt till huvudinnehåll

Mästertipparna Kalle och Foppa floppar



Det har gått bra för Sverige i OS men gårdagens förlust mot Tyskland svider en aning. Här hade man satt upp sig i TV-soffan med lillgrabben och godis och så blev man utsatt för två timmars lidande som kulminerade någon minut in i förlängningen. I första perioden påminde Tre Kronor om LHC. Massor av skott på mål men ingen som fann nätet.

I studion tillsammans med Karin Frick satt ”experterna” Foppa Forsberg och Kalle Johansson, två breda pojkar i kostym och slips. Före nedsläpp frågade Karin Frick varför vinner Sverige den här kvartsfinalen? Bättre spelare på varje position, bättre organisation och större erfarenhet, svarade Kalle käckt (han är ju Götteborrgare). Foppa, (the untochable) nickade instämmande.

Kommentatorsbåsen är överbefolkade som i en tunnelbanevagn i Tokyo. Jag räknade till sju stycken varav alla håller med om den förstnämndes åsikt. Plötsligt i ett spelavbrott dyker en Rudslätt vid sargkanten och repeterar åsikterna med andra ord. Här finns sparpotential.

I eftersnacket hoppade Foppa och Kalle på Rickard Grönborg för att denne matchat 17-åringen Rasmus Dahlin för lite. Jag tror inte att Dahlins medverkan ändrat på resultatet. Låt oss konstatera att Tyskland var det bättre laget för dagen och gratulera dem. Sverige borde vara förvarnat från gruppspelsmatchen där tyskarna hade fyra skott i ramen.

Jag tar lugnt på Tre Kronors förlust och konstaterar att det finns en chans till revansch redan till VM i maj. Huvudsaken är att Sverige tog sig till fotbolls-VM i höstas. Det lever jag fortfarande på.

Fake news i Gallerian?
I onsdags hölls en mötei Galleria Kvarnen för butikscheferna (de som finns kvar) där Cromwells Propertys representanter poängterade att fastigheten inte var till salu, de kämpar hårt för att hitta nya hyresgäster och att mediernas information var felaktig. Fake news eller förhandlingsspel för att trissa upp priset? Framtiden ger svaret. Väntar på en reaktion från kommunen.

Ny ordförande igen
Ingvar Gustavsson, framgångsrik företagare i charkbranschen, blir av allt att döma ny ordförande i ÅFF efter Muharrem Demirok som siktar på en riksdagsplats i höst. ”Innerst inne har jag alltid varit en ÅFF-are” säger Gustavsson till Corren.

I nuvarande predikament måste Gustavsson vara en idealisk ordförande. Kombinationen korv, kaffe och fotboll är förankrad i generna hos varje idrottsintresserad svensk. Om den nye ordföranden skänker ett parti Eklunds grillade till kiosken så går åtminstone den senare med vinst. Hoppas inte att matchansvariga glömmer att förse pressrummet med lämpligt tilltugg.

Från den tid jag orkade frysa på IFK Motalas bandymatcher minns jag att det fanns åskådare som åkte dit enbart för att njuta av Göstas grillade i pausen. För den som inte är insatt i Motalas näringsliv kan jag berätta att Gösta Östensson är en annan framgångsrik affärsman i livsmedelsbranschen.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

Störst och bäst, minst och sämst

Hur är det ställt med parkeringarna i vår lilla stad? Jag kollar de centralt lokaliserade livsmedelsbutikerna. Vilken dag passar bättre för mina undersökningar än en onsdag före påsk? Detta är ingen undersökning av butikernas sortiment, bemötande eller pris utan möjligheten att parkera utan hjärtat i halsgropen. Vi börjar med den värsta nämligen Willys. En liten yta där man klämt in ett stort antal parkeringsplatser. Många skymda vinklar och vrår och stor risk för sammanstötningar som leder till plåtskador och uppslitande gräl. Den platsen undviker jag. Närbelägna takparkeringen över Gallerian fungerar bra sedan bilisterna börjat följa köranvisningarna. Stor och rymlig fast jag är försiktig när jag passerar hörnet vid frisersalongen. Skymd sikt åt höger. ICA på andra sidan ån har ingen stor parkering men är sällan full. Parkeringen sluttar ner från Kyrkogatan och därför har man överblick. Dessutom finns en parkering under själva affärslokalen. Lidl har inga stora ytor men det finns al

Trafikverket vill riva - Mjölby kommun nekar

Byggnämnden i Mjölby nekar Trafikverket att riva en omformarstation från 1930-talet och som togs ur bruk 2004. Det är andra gången som Byggnämnden nekar rivningslov. Omformarstationen ligger på Egebylundsvägen 3 mellan södra stambanan och linjen Mjölby-Hallsberg. Trafikverket anser att byggnaden är en fara för allmänheten och att det framgår i Trafikverkets regeringsuppdrag att byggnader som inte längre används ska avvecklas. Stadsbyggnadskontoret som berett ärendet för Byggnämnden har motsatt uppfattning . Vid den nyligen utförda byggnadsinventeringen klassades den som en byggnad med högt kulturhistoriskt värde enligt 8 kap. 13 § plan- och bygglagen. Omformarstationen är värdefull ur järnvägsvägshistorisk synvinkel då den visar på elektrifieringen av det svenska järnvägsnätet och som banade väg för det moderna Sverige men även påbörjade slutet för ångloksepoken. Stadsbyggnadskontoret anser att stationen är en viktig identitetsmarkör för Mjölby som knutpunkt för järvängen. Det allmänna