Fortsätt till huvudinnehåll

Mästertipparna Kalle och Foppa flopparDet har gått bra för Sverige i OS men gårdagens förlust mot Tyskland svider en aning. Här hade man satt upp sig i TV-soffan med lillgrabben och godis och så blev man utsatt för två timmars lidande som kulminerade någon minut in i förlängningen. I första perioden påminde Tre Kronor om LHC. Massor av skott på mål men ingen som fann nätet.

I studion tillsammans med Karin Frick satt ”experterna” Foppa Forsberg och Kalle Johansson, två breda pojkar i kostym och slips. Före nedsläpp frågade Karin Frick varför vinner Sverige den här kvartsfinalen? Bättre spelare på varje position, bättre organisation och större erfarenhet, svarade Kalle käckt (han är ju Götteborrgare). Foppa, (the untochable) nickade instämmande.

Kommentatorsbåsen är överbefolkade som i en tunnelbanevagn i Tokyo. Jag räknade till sju stycken varav alla håller med om den förstnämndes åsikt. Plötsligt i ett spelavbrott dyker en Rudslätt vid sargkanten och repeterar åsikterna med andra ord. Här finns sparpotential.

I eftersnacket hoppade Foppa och Kalle på Rickard Grönborg för att denne matchat 17-åringen Rasmus Dahlin för lite. Jag tror inte att Dahlins medverkan ändrat på resultatet. Låt oss konstatera att Tyskland var det bättre laget för dagen och gratulera dem. Sverige borde vara förvarnat från gruppspelsmatchen där tyskarna hade fyra skott i ramen.

Jag tar lugnt på Tre Kronors förlust och konstaterar att det finns en chans till revansch redan till VM i maj. Huvudsaken är att Sverige tog sig till fotbolls-VM i höstas. Det lever jag fortfarande på.

Fake news i Gallerian?
I onsdags hölls en mötei Galleria Kvarnen för butikscheferna (de som finns kvar) där Cromwells Propertys representanter poängterade att fastigheten inte var till salu, de kämpar hårt för att hitta nya hyresgäster och att mediernas information var felaktig. Fake news eller förhandlingsspel för att trissa upp priset? Framtiden ger svaret. Väntar på en reaktion från kommunen.

Ny ordförande igen
Ingvar Gustavsson, framgångsrik företagare i charkbranschen, blir av allt att döma ny ordförande i ÅFF efter Muharrem Demirok som siktar på en riksdagsplats i höst. ”Innerst inne har jag alltid varit en ÅFF-are” säger Gustavsson till Corren.

I nuvarande predikament måste Gustavsson vara en idealisk ordförande. Kombinationen korv, kaffe och fotboll är förankrad i generna hos varje idrottsintresserad svensk. Om den nye ordföranden skänker ett parti Eklunds grillade till kiosken så går åtminstone den senare med vinst. Hoppas inte att matchansvariga glömmer att förse pressrummet med lämpligt tilltugg.

Från den tid jag orkade frysa på IFK Motalas bandymatcher minns jag att det fanns åskådare som åkte dit enbart för att njuta av Göstas grillade i pausen. För den som inte är insatt i Motalas näringsliv kan jag berätta att Gösta Östensson är en annan framgångsrik affärsman i livsmedelsbranschen.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.