Fortsätt till huvudinnehåll

Nytt o krytt från bygda


Gun-Inger Andersson (L) är det heta tipset som ny ordförande i Mjölbys utbildningsnämnd. Liberalerna ställde ordförandeskapet som villkor för att delta i fempartialliansen. Gun-Inger är idag andra vice ordförande i nämnden. Under alliansperioden 2006-2010 var hon ordförande i den av de två nämnder som hade hand om skolfrågor. Gun-Inger är nyligen pensionerad rektor.
                                            *
Papisterna slår till och köper gamla missionskyrkan på Östermalmsgatan i Motala för tolv miljoner kr. Här ska bli munkkloster för franciskanerorden. Sugen på att delta i den manliga gemenskapen? Kan bli kul personalfester tillsammans med nunnorna i Vadstena. Om bröderna vill fly asfaltöken i storstan för någon dag kan de andas frisk luft i klostret vid Omberg.
                                            
 
Egen kudde guld värd.

Har äventyret med nya bostäder i Hästholmens hamn nått vägs ände? Mycket talar för det. Första december är den senaste i en lång rad deadlines. Peab har inte sålt tillräckligt många lägenheter och projekteringstiden (6 år) har varit så lång att de som tecknat sig i ett tidigare skede har hoppat av. Så här ser tågordningen ut enligt två av mina kunskapare i söder:

1)  PEAB har fram till 1 december på sig att lämna definitivt besked till kommunen. Byggstart eller inte?

2)  Plan B är att ett annat byggbolag får ta över på samma premisser som PEAB.

3)  Plan C är att kommunen uppför en annan mindre byggnad som främjar turismen. Typ ett vandrarhem. Väldigt många turistbesök i sommar.
Slutsatsen är att det inte är lätt för en liten kommun att agera i den stora byggboomen. Jag tror inte heller att siloprojektet i Vadstena blir verklighet.
                                    *
Kulturen sitter trångt i småkommunerna. Konstföreningen i Mjölby kan läggas ner och Teater Traska i Åtvidaberg är i farozonen. Den förra saknar styrelsemedlemmar och den senare lämplig lokal. Konstföreningens ordförande Torbjörn Andersson har suttit i nio år och vill avgå vid årsskiftet. Tråkigt om så blir fallet för Galleri Kraftverket är en intressant lokal och många lokalt baserade konstnärer står på kö för att ställa ut.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Går det vägen denna gång också?

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"