Fortsätt till huvudinnehåll

En kommentator går, en annan kommerSportjournalister är märkliga varelser. Har de ingen intressant spelare eller ledare att skriva om skriver de om varandra.  Marcus Leifby i Sportbladet ägnar över en halvsida åt kollegan, TV-kommentatorn Niklas Holmgren. Mest känd för att gå upp i falsett när pucken eller bollen närmar sig farligt område.

Niklas Holmgren har kommenterat Premier League sedan slutet av 90-talet men tog det slut i somras när han fick sparken av Viasat Sport. Dessförinnan hade han refererat fotboll och hockey i Canal Plus som numera heter Canal C More (ni hänger med?)

Niklas säger i Sportbladet att tempohöjningen är medveten. Den som dristat sig att hämta en kopp kaffe i köket ska genas tillbaka till sin rättmätiga plats framför teven. Ingen bonnpermis här inte. Niklas har fått ett nytt jobb som referent av allsvensk hockey på Sportbladet men det måste kännas som ett nerköp när man under många arbetat på de stora hockey- och fotbollsarenorna. Fast de serverar nog korv i Oskarshamn också. Marcus saknar honom i rutan.

Viasat verkar vara, hur ska man uttrycka det, en ombytlig arbetsgivare. Tidigare har Thomas Nordahl fått sparken liksom Glenn Hysén men den senare fick nytt arbete på ett spelbolag efter en kort arbetslöshetsperiod. Glenn Hysén är en ”go göbbe” och kommer alltid ner på fötterna, men så är han också härdad i ett omklädningsrum där han och Torbjörn Nilsson klippte sönder kalsongerna för varandra.

Den ende som sitter säkert i sadeln är Glenn Strömberg som jobbar i hur många kanaler som helst samtidigt som han kokar pasta.

De skrivande reportrarna lever säkrare. Om de inte jobbar på Svenskan förstås.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.