Fortsätt till huvudinnehåll

Jag nöjer mig med en påse chipsAlla vill ha mer pengar. Försvaret vill ha fem miljarder kronor för att modernisera JAS Gripen. Varför just Gripen ska ha mer pengar då resten av försvaret är nedmonterat övergår mitt förstånd. Är det för att flygplanet tillverkas i Linköping?

IFK Motala vill ha 40 miljoner för att bygga en bandyhall och Mjölby Hockey vill ha pengar för att bygga ytterligare en hall på Vifolkavallen. Landstinget vill alltid ha mer pengar för att kunna skriva guldkantade avtal med jourläkare. LHC behöver pengar för att kunna köpa några nya spelare så att kexburken inte avfolkas helt. Mjölbys kommunstyrelse vill ha mer pengar för att köpa in 40 obebyggda villatomter i Carlslund. Kan vara bra att ha.

Potatisbönder vill ha bättre betalt för potatisen, grisuppfödarna vill ha mer betalt för julskinkan och mjölkbönderna vill ha mer betalt av Arla för annars häller de ut mjölken i diket. Skolförvaltningarna vill ha mer pengar för att kunna köpa lokalt odlade ekologiska produkter.

Swedbank skiljer sig från mängden. De vill inte ha med några pengar att göra, i alla fall inte sedlar och mynt som ligger och skräpar på bordet. De vill ha siffror med många nollor i prydliga kolumner.

Själv vill jag ha pengar till ett nytt elektriskt tåg. Nej förresten, vi går mot sämre tider så jag nöjer mig med en påse chips. Förnöjsamhet var ordet sa Bill. Förnöjsamhet var ordet sa Bull.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.