Fortsätt till huvudinnehåll

Spricka i Mjölbycentern


Finns det en spricka i Mjölbycentern? Veteranen Sten-Åke Andersson skriver insändare i Corren. Han gillar inte att Birgitta Gunnarsson legat under samma täcke som Socialdemokraterna under den pågående mandatperioden och att hon sagt att Centern gärna fortsätter samarbetet efter årets val.

”Att tro att Centern med tre mandat tror sig påverka de större socialisterna som har 17 fullmäktigemandat framstår ju som en dålig historia” Han fortsätter: ”Kan man inte skilja på höger och vänster i politiken bör man kanske tänka över om man är medlem i rätt parti”.
Sten-Åke Andersson uppmanar nu Birgitta Gunnarsson och övriga c-ledamöter i fullmäktige att tänka om fram till valdagen annars röstar Sten-Åke på något annat borgerligt parti.

Sten-Åke Andersson är ingen vanlig missnöjd centerväljare utan en kommunal- och landstingspolitisk veteran med många uppdrag bakom sig. Under åren 1991-94  var han kommunalråd och omsorgsnämndens ordförande.

Frågan är hur representativ Anderssons åsikt är bland Mjölbys centerpartister. Omöjligt att svara på för en utomstående. Eller är hans missnöje ett exempel på talesättet ”när krubban är tom bits hästarna”. Ett parti i utförsbacken som tappar ännu fler röster den 9 september? Om några veckor har vi svaret.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.