Fortsätt till huvudinnehåll

En livsmedelsbutik för mycketSolen skiner över Coop. Men inte så länge till. Nedläggning om en månad,.


Kooperationens försök att åter etablera sig i Mjölby misslyckades. Efter sex år av upprepade förluster lägger Coop Extra ner och konkurrenten Willys i näraliggande Galleria Kvarnen tar över lokaler och personal.

Coop Extra i Mjölby öppnades 2011 och men har inte nått upp till uppställda försäljnings- och lönsamhetsmål, skriver branschtidningen Fri Köpenskap.

”Vi kan tyvärr konstatera att Coop Extra inte nått de mål vi satt upp för butiken. Samtidigt är det positivt för våra medarbetare och kunder att butiken kommer att drivas vidare av en ny ägare, säger Ann Sandberg, distriktschef för Coop i Östergötland till Fri Köpenskap.

Den nya ägaren tar över drift och personal redan i februari och kommer därefter att bygga om och nyinvestera i lokalen. Under tiden kommer Willys nuvarande butik i gallerian att hålla öppet som vanligt. Coop slår igen 12 februari.

”Vi har en stor och trogen kundkrets i Mjölby och när möjligheten erbjöds kände vi att det var helt rätt att satsa. Med det nya läget får vi möjligheter att växa och erbjuda ännu bättre butik till våra kunder, säger Tore Gullberg som är etableringschef på Willys till tidningen.

Man behöver inte vara civilekonom för att förstå att Coop går dåligt. Det är glest mellan kunderna i den stora och snyggt inredda butiken.

Rockaden innebär ett stort hål i Galleria Kvarnen där Willys är den ytmässigt största hyresgästen, men det är ju fastighetsägarens huvudvärk och indirekt övriga handlares.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.