Fortsätt till huvudinnehåll

Jag har en dröm

Jag är 68 år och har inte så många drömmar kvar. Idrottsliga alltså. Kanske en CHL-final i fotboll, US Masters och the Open i golf eller en NHL-match. Drömmar som förmodligen inte går att uppfylla av flera skäl. Men jag har också en dröm som är lokalt förankrad. Jag vill se Henrik Stenson uppvisningsspela på min hemmabana, Mjölby.

Jag förmodar att Henrik redan kommit över förlusten av Jerringpriset då han inte gick lottlös från galan. Jag tror han ser med visst överseende på trätan mellan golfanhängare och dem som gillar ridsport. Henrik är nämligen Sveriges störst lysande stjärna efter Zlatan. En världsvan och humoristisk ambassadör för sig själv och sporten. Det tyckte jag han visade i intervjun i SVT:s morgonsoffa i måndags där han tålmodigt besvarade frågor från reportrar som inte var insatta i ämnet. Han var trovärdig när han sa att hans främsta chans till en ny majorvinst var US PGA Open där han gjort bra resultat tidigare och att han inte räknade bort US Masters i april. Det finns goda anledningar att tro på fler nervpirrande timmar framför TV-rutan även 2017.

Perfektionist och träningsmarkoman. Lade ni märke till att han sa ”vi” när hans prestationer kommenterades? Henrik har en caddie, tekniktränare, fystränare och den personliga coachen Torsten Hansson som ser till att han är fysiskt och psykiskt topptrimmad när han står på första tee. Vi är långtifrån den professionella golfen på 70-talet som dominerades av solitära britter som sökte upp puben direkt efter avslutad runda.

Över till min lokala dröm. Henrik på Miskarp gärna tillsammans med Gustav Adell och Andreas Andersson. Hur skulle han attackerade det drygt 300 meter långa trean. Gå direkt på green med sin berömda spoon. Eller attackera green på tolvan med ett mellanlångt järn? Når han 17:e (475 meter) på två slag? Och är greenerna tillräckligt snabba?

Det är sådana frågor som sysselsätter en golfnörd tre månader före säsongsstarten. Detta är naturligtvis en utopi. Ingen svensk sponsor skulle ha ekonomi för en sådan satsning men låt oss kasta alla praktiska och ekonomiska frågor överbord och drömma vidare. Vilken golfpropaganda. Bilköerna skulle stoppa upp trafiken på 32:an och kamerorna skulle smattra. Nytt rekord i selfies.

Eller varför inte en tävling på Vadstena golfbana där jag lärde mig spela golf för drygt 40 år sedan. Så att Henrik får uppleva nöjet att nita en drönare på åttan.

Direkt efter galan flög Henrik till Abu Dhabi för årets första tävling. Om du har tillgång till Viasat Golf kan du redan på torsdag se denne kraftfulle perfektionist i sitt rätta element. Henrik spelar med två andra majorvinnare, Danny Willet och Dustin Johnson.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Gallerians problem är inte unika