Fortsätt till huvudinnehåll

Marknadsföring eller surmulen tystnadHur länge till?

Ta en titt på bilden härovan. Ett 70 kvm stort plåtjalusi. Det är vad som möter besökarna på Galleria Kvarnen när man svänger till vänster efter rulltrapporna. En deprimerande och grådaskig anblick om du frågar mig.

Ni som bor i Mjölby vet orsaken. Willys tackade för sig och flyttade till nedlagda Coops lokaler för en dryg månad sedan. Till större, ljusare och mer väldisponerade lokaler. Willys fick chansen till att utveckla sin rörelse och tog den. Plockade också hem good will-poäng genom att erbjuda Coops uppsagda personal ny anställning. Inget av mina blogginlägg (14 januari) har hittat fler läsare (1 654) så frågan engagerade Mjölbyborna.

Lokalskiftet uppmärksammades i pressen. Willys chefer och personal poserade villigt och uttalade sina framtidsförhoppningar och snart kom snygga, färgglada helsidesannonser med öppningserbjudanden. På förlorarsidan surmulen tystad. Varken ledningen för Valad Europe AB eller Mjölby citys styrelseordförande Carina Jönsson ville uttala sig. De verkade handlingsförlamade och chockade. Det påminde mig om min tid som sportjournalist för det var alltid lättare att få kommentarer från vinnarnas omklädningsrum.

Gallerian borde ha gjort tvärtom och publicerat en stor annons där man beklagar förlusten av Willys men där man försäkrar kunder och nuvarande hyresgäster att man gör allt för att hitta nya, spännande alternativ på den lediga ytan. Visat framåtanda och optimism istället för plåtjalusier. En skicklig copywriter och art director hade säkert hittat rätt tonfall.

När gallerians framtid diskuteras man och man emellan funderar många på Claes Olsson eller Biltema. Det är nog inte realistiskt med tanke på att Mjölbs tätort inte har flera än 15 000 invånare. Då ligger det närmare till hands att locka ÖoB från Skänninge till Mjölby särskilt som koncernledningen sitter nästgårds. Kom ihåg var ni läste det först.

Finns det en risk att Galleria Kvarnen dör sotdöden? Nej, inte så länge Apoteket och Systembolaget finns kvar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag gnagde på grisen i en timme

Utopia i Mantorp