Fortsätt till huvudinnehåll

Höjdare kommer och går, sporten består

Svenska Golfförbundet har valt en ny ordförande, Maria Möller, 38. Av somliga medier kan man tro att det är en sensation att förbundet valt en ung kvinna som ordförande. Men är det så märkvärdigt egentligen? Får jag påminna om att Karin Matsson-Wejber satt tio år som ordförande i Riksidrottsförbundet.

Maria Möller har hcp 4,5 och är vice vid och förhandlingschef i en arbetsgivarorganisation. Hon är säkert väl kvalificerad för sin uppgift och har två års erfarenhet av arbetet i styrelsen.

Före valet blev hon intervjuad av Tobias Bergman som är chefredaktör på Svensk Golf. Intervjun innehöll inga sensationer. Maria Möller sa de politiskt korrekta sakerna om integration, jämställdhet och mångfald. Varför låter personer på ledande poster i det offentliga Sverige som karbonkopior på sig själva?

Golf är en decentraliserad sport i Sverige. Klubbmedlemmarna bryr sig föga om vad som händer på förbundskansliet utan har nog med det egna spelet, glädjeämnen och bekymmer på hemmaklubben. Min hemmaklubb, Mjölby, har lite gemensamt med Barsebäck eller Djursholm. Jag tror inte heller bröderna Tegnebo på Omberg bekymrar sig för tillståndet på förbundskansliet. Om jag frågar tio slumpvis utvalda medlemmar i hemmaklubben så vet sju inte namnet på Möllers företrädare (Christer Bergfors). Frågar jag tio medlemmar i en div IV-klubb om vem som är ordförande i Fotbollförbundet (Karl-Erik Nilsson) är siffrorna de omvända.

Om man limmar pinnen med järnnian en ljummen junikväll är snygga förbundskavajer och sammanträden på förbundskansliet oväsentliga.
Funktionärer kommer och går, men sporten består.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag gnagde på grisen i en timme

Utopia i Mantorp