Fortsätt till huvudinnehåll

Nytt o krytt från Degdala med omnejdGod morgon kamrater!

Några iakttagelser en fin sensommarmorgon. Skörden är igång på slätta men ännu har inte Peter Borring uttalat sig om kvalitet, pris etc. Fel på mobilmasten i Skänninge?

Henrik Stenson har hittar vinnarspåret igen vilket gläder åtminstone undertecknad. Wyndham Classic vanns med minsta möjliga marginal före Ollie Schniederjans (inget snällt namn för en rubriksättare). Den unge uppstickaren hade jätteröta på 15:e hålet, som vi sade i Motala på 60-talet, när hans boll studsade på ett paviljongtak och föll ner i bunkern efter att ha tagit vägen genom stupröret. Från denna position gjorde han birdie. Om bollen studsat över taket hade han varit out of bounds med pliktslag som följd. Det påminner om åren när jag spelade golf med en god vän. Ut i ruffen, in på banan igen, nästa slag in på serveringen och någon gång gick den i hål. Slice och hook var begrepp som fick nya dimensioner när han fick järnfyran i näven. Den ende som träffat en stare på 175 meters håll men då slog han både långt och rakt. Vi hade förmågan att skratta åt misstagen och spädde på lagret av golfhistorier.

Corren är sin vana trogen och har järnkoll på restaurangmarknaden och berättar att Olympia, en av de äldsta krogarna i Linköpings innerstad, flyttar till nya lokaler på Bielkegatan. Konkurrensen har hårdnat betydligt och ett nytt koncept är nödvändigt för att överleva säger ägaren Mischel Kotsamboikidis . (Grekiska namn får tävla med polska som de mest svårstavade.) Drar mig till minnes en mycket minnesvärd kväll på 80-talet när journalistklubben firade något jubileum på Olympia. Eller var det på 90-talet. Jag minns inte tidpunkten men kul hade vi.

En betydligt allvarligare historia är den som Corren berättade om i lördagstidningen där en 93-årig man i Mjölby blev liggande i en vecka i urin och avföring innan han hittades av släktingar och fördes till sjukhus. Ett dygn senare avled mannen. Alla omständigheter är inte klarlagda, ord står mot ord och den ansvariga chefen Pirjo Ohnvo svarar endast på vissa av Annika Ekstedts frågor. Händelsen ska utredas vilket är det gängse svaret vid sådana här tillfällen. Kommunen vet naturligtvis att utredningen drar ut på tiden och att medierna och allmänheten hinner glömma. Men en utredning där en myndighet granskar sig själv, vad är den värd egentligen? Några överslätande formuleringar och livet går vidare som vanligt. Låt mig bara konstatera att utan Correns insats skulle allmänheten vara ovetande om denna tragiska händelse.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Polisen som mitt i gatan står