Fortsätt till huvudinnehåll

En kär gammal vänEn kär gammal vän damp ner i brevlådan häromdagen. Jag talar om Tranås-Posten som är still going strong. Janne Justegård och Tina Antonsson har som vanligt gjort ett gott jobb med stora och små nyheter från Tranås och omkringliggande orter. Precis som en välmatad lokaltidning ska se ut..

Kommunala nyheter som att kommunstyrelsens arbetsutskott bjuder ut mark till en entreprenör för att bygga 28 lägenheter och en förskola i kvarteret Nötskrikan. Det förra sanatoriet Romanäs ska bli rehabiliteringscentrum och konferenslokal efter 19 års träda där den pampiga huvudbyggnaden vid Sommens strand genomgått en varsam renovering.

En nostalgisk sida ägnas åt musikpuben Stopet som på 70-talet drevs av Leif Nilsson och Olle Lejon. Många kända artister som Pugh Rogefeldt, Ted Gärdestad och Tomas Ledin har uppträtt på den lilla intima puben. Det höll i nästan tio år men mot slutet av 70-talet höjdes gagerna kraftigt och Stopet kunde inte längre konkurrera om artisterna. Har en känsla av att redaktör Justegård förlagt många redaktionsmöten till puben. Lokalen hyser numera Tranås Bridgeklubb.

Artikeln om läkaren som en gång om året simmar 4,4 km till jobbet på vårdcentralen från hemmet i Hätte är ett udda men kul inslag.

På sista sidan berättar redaktionen att en affär i Aneby sålt en Lotto-kupong som gav hela 3,1 miljoner kr i vinst. Men vinnaren var ingen lokalboende utan en Vetlandabo på genomresa. Typisk smålänning som inte kunde lämna kvar några korvören i Aneby.

För övrigt väntar jag på mitt favoritreportage om hur tillverkningen av Hugos isterband går till i Örserum. Vad är hemligheten bakom den underbara smaken?


TP är en opretentiös och trivsam publikation och mer än en gång har jag funderat på något liknande för Mjölby.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Polisen som mitt i gatan står