Fortsätt till huvudinnehåll

Dags för en makeover


Bråvikens 27-hålare är en av länets bästa golfbanor. Den är bara 27 år gammal men redan mogen för en rejäl renovering. Klubben har anlitat den danske arkitekten Philip Sogard, mannen som skapade Himmerland New Course på Jylland. Hans inledande uppgift blir att skapa en Master Plan.

27 år är ingen ålder men en bana slits. Bunkrar nöts ner, greenområden behöver förbättras, träd växer sig stora och växtlighet försvinner.

Sogard går igenom banan förutsättningslöst och det är inte säkert att vissa hål behöver ändras överhuvudtaget. För att bli en bana som passar alla ska en referensgrupp tillsättas med representanter för alla slags medlemmar; långtslående och kortslående, elitspelare och vanliga hackers, gamla och unga. Nästa år ska Masterplanen redovisas för medlemmarna.

Byggstarten beror på ekonomin och förhoppningen är att klubben ska sälja angränsande mark till hugade exploatörer precis som avsikten var när banan startade i början av 1990-talet. Byggfolket tar sig an en niohålsslinga i taget.

Jag misstänker att grannklubbarnas Norrköpings och Söderköpings sammanslagning har påverkat beslutet. Klubben vill säkra den framtida konkurrenskraften.

Inte många minns att Bråviken hade en riktigt tuff start. Invigningen skedde under byggkraschen 1991 och efter en kort tid försattes klubben i konkurs och gräset växte halvmeterhögt på fairway. En ny styrelse tog vid med en känd näringslivsprofil vid rodret och styrde skutan sakta men säkert på rätt köl igen.

Att ta en fika på terrassen och titta ut över två greener är en njutningsfylld upplevelse. Om det egna spelet fungerat är det desto trevligare. Hemfärden är inte lång heller.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Gallerians problem är inte unika