Fortsätt till huvudinnehåll

Lars-Åke höjer valtempen?Lite i skymundan har Lars-Åke Pettersson seglat upp som Moderaternas förstanamn på listan till kommunfullmäktigevalet  i höst. Han har gått om mer erfarna Anette Ohlsson och Mats Allard.
Lars-Åke har en för Mjölbypolitiker ovanlig bakgrund inom journalistik och marknadsföring. Jag har samarbetat med honom vid några tillfällen och han är snabb, uppslagsrik och driftig. Känd för att få ”saker ur händerna” vilket inte alltid är marknadsförares främsta signum. Som tecknare anser jag han är suverän. Kanske en form av trendbrott eftersom Moderaternas valsedel 2014 var fylld av lantbrukare.

Om det sedan räcker för att återupprepa bedriften från 2006 när Monika Gideskog efterträdde Jörgen Oskarsson (s) som kommunstyrelsens ordförande återstår att se. En första förutsättning är att få samman hela alliansen igen. Under nuvarande mandatperiod ligger ju Centern och Kristdemokraterna och myser under samma täcke som Cecilia Burenby.

Hoppas att personskiftet kan leda till en spännande lokal valdebatt i höst. Debatten inför 2014 års val var ganska avslagen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Polisen som mitt i gatan står