Fortsätt till huvudinnehåll

Handeln i Mjölby mår bra


Handeln i Mjölby mår utmärkt men inte den i Galleria Kvarnen. Är det slutsatsen man ska dra efter beskedet om Dollarstores flytt från Mobilia till Viringe? Bygget av en 3 000 kvm stor butik har startat vid riksväg 32.

Moderna butikskedjor är snabbrörliga. Fungerar det inte på ett ställe är man beredda att pröva nytt. Det är för övrigt inte många år sedan Jysk flyttade från Mobilia till Galleria Kvarnen. Motiveringen var att man behövde lokaler med bättre möjligheter för kunderna att lasta sina varor i bilarna.

Hursomhelst. Viringe är en succé och på väg att slå ut Mobilia eller Depot Mantorp som det kallas numera. Bröderna Johansson på Bleckenstad gård som äger tomten utmed 32:an säger att det finns fler intressenter.
                                            *
Fullmäktiges möten i Mjölby ska televiseras berättade Corren igår. Avsikten är att intresserade åhörare ska ta del av innehållet dagen efter mötet. Det förekom för första gången redan på 2010-talet men rann av någon anledning ut i sanden på grund av otymplig teknik. Dagens teknik gör det möjligt att lyssna på den punkt som du är intresserad av.

Alla initiativ som underlättar för kommuninvånaren att ta del av politiska beslut bör uppmuntras. Kommunfullmäktiges möten är öppna för allmänheten men det är få som utnyttjar möjligheten. Beslutet om BEMAB-huset var ett av de få tillfällen på senare år som fyllde salen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag gnagde på grisen i en timme

Utopia i Mantorp