Fortsätt till huvudinnehåll

Blir gossarna arbetslösa?Ta en titt på krigsstilsrubrikerna nedanför. Har Syriens diktator avgått eller har Annie Lööf kastat in handduken? Nej, det är Expressen som konstaterar att Leif Boork, Niklas Wikegård och Lasse Granqvist inte får kommentera slutspelet i elitserien. TV 4 har sålt rättigheterna till SBS, ägare till Kanal 5 och Kanal 9. 

TV 4 har köpt på sig för mycket och lagret hotar att sprängas. Tidningsraderna vibrerar av ställföreträdande indignation. Profilerna får inte kommentera slutspelet efter att ha kämpat med den alltför långa grundserien sedan september. Fast risken att trion ska försämra arbetslöshetsstatistiken är liten.

Jag tror att svenska folket klarar beskedet utan att ställa till med upplopp. Kommentatorernas namn och kvalifikationer blir aldrig intressantare än spelet på isen. Sedan övergår Expressen till att spekulera över femmans laguppställning och det påminner om det tjafs som utbryter lagom till VM varje vår när man spekulerar om vilka NHL-stjärnor som kan tänka sig att tjänstgöra i Tre Kronor. Sportjournalister lever efter en egen dagordning.

En annan vinkel på artikeln kunde ha varit att nu får fler sportälskare möjlighet att se slutspelet utan extra kostnad eftersom femman är en kanal som är tillgänglig i de flesta hem. Men en uppgift gör mig orolig. Det är inte avgjort om finalserien sänds i femman eller nian. Blir det nian kan inte jag se matcherna. Och då är jag inte lika överseende längre. Jag betalar över 400 spänn i månaden för ett abonnemang på C More är just möjligheten att se elitserien och då vill jag gärna vara med to the bitter end.

Liv- och husorganet Corren har inga problem med laguppställningen i slutspelet. Hockeyreportern Per Bergsten sprutar ur sig referat, intervjuer, bloggar, kommentarer och analyser bara det serveras ishallskorv i pauserna. Hoppas han får se LHC som ena part i finalserien.

I artikeln förekommer ett uttryck jag inte stött på tidigare. TV 4 vill frigöra resurser för att kunna satsa på ”lägereldsprogram”. Någon som vet vad det betyder? Var Hylands hörna på sin tid ett lägereldsprogram?


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.