Fortsätt till huvudinnehåll

Den tredje rundan

Idag är det Valborgsmässoafton och jag har redan hunnit med tre rundor. Men gårdagens runda kändes som en premiär. Fullt med bekanta ansikten på övningsgreen och uteserveringen och i en överbelamrad shop myste Fredrik C. Alla var där. Bara drottning Elisabeth (Andersson) och hennes kammarherre Stefan (Gustafsson) saknades för de spelar på en ännu finare bana i Algarve.

Jag kände mig nästan som Arnold Palmer (nåja) när jag nådigt vinkade åt allmogen på min väg mot första tee. Hur tråkigt skulle inte Mjölby vara utan Miskarp?

Alla golfspelare jag känner har dåligt minne och diskussionerna denna vår har handlat om vi någonsin haft en så gynnsam och tidig start på säsongen. Det har vi men be mig inte peka ut något årtal. Finns någon läsare som för dagbok över vädret?

Rundan var väl sisådär och min spelpartner Göran Palmqvist vann i vanlig ordning. Att den karln aldrig lär sig att man ska låta de äldre vinna någon gång. Det var ju jag som en gång i tiden tjatade ut honom på banan. Men en och annan hyfsad putt rullade jag i.

För övrigt kan noteras att 15 tee fått ny väg till vänster om herrtee. Liksom att 16:e tee fått en ny, prydlig betongtrappa. Små  steg framåt till en ännu bättre bana. Samt ett nytt system för uthyrning av golfbilar.

Som den undersökande reporter jag är hann jag med en snabbenkät vid fikabordet efter nian. Den nye krögaren Mathias får mer än godkänt vad beträffar smaken på maten, portionernas storlek (ingen oviktig detalj) och kostnaden.

Greenerna har kommit längre än fairway. Jag skulle önska lite regn för ännu bättre gräsväxt men dubbelhelgen får gärna passera innan det sätter igång.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.