Fortsätt till huvudinnehåll

Abstinensbesvär för Helber?
 Ishockeyn står inför de två avslutande månaderna av säsongen och tonläget är uppskruvat. Slutspelet börjar på torsdag och i kväll (tisdag) spelar Karlskrona och Västerås allsvensk final. För blekingarna räcker inte att slå Västerås utan föreningen ska också övertyga förbundets licensnämnd om att man är ett lämpligt lag för sportens finrum. Hallen med en maxkapacitet på 3 464 åskådare anses för liten och blekingarna saknar tillräckliga ekonomiska muskler för spel i SHL. Pengatjafs som vanligt.

Trots att han numera sitter på avbytarbänken har Linköpings f d klubbdirektör Mike Helber synpunkter i dagens Aftonblad.

”Klart att man hellre vill ha upp Malmö eller Västerås. Lag från större städer med en stark hockeytradition. Där passar inte Karlskrona riktigt in. KHK har gjort en fantastisk säsong och slår de VIK förtjänar de att gå upp. Men långsiktigt har de svårt att hävda sig” säger Helber till Sportbladet.

Varför Helber uttalar sig i denna fråga är svårt att förstå. Han har avgått som LHC:s klubbdirektör och har såvitt jag vet inga förtroendeuppdrag i Hockeysverige. Han är visst vd på kvartstid för ett bemanningsföretag i Linköping. Correns Per Bergsten ringer inte längre var och varannan dag för att prata hockey och TV-kameran zoomar inte in hans plats på läktaren. Min teori är att Mike Helber längtar tillbaka till hockeyn och rampljuset och det skulle inte förvåna om han dyker upp som klubbdirektör på någon annat håll. Och så börjar telefonen ringa igen.

Dock inte i Karlskrona förstås.

När etablissemanget gör tummen ner för en liten ambitiös förening får jag en klump i magen. Därför håller jag på Karlskrona i kväll.

Jag har svårt att förstå åsikterna om en stängd liga. Upp- och nerflyttningar är kryddan i det svenska seriesystemet och det gäller alla bollsporterna. Tråkigt för den förening som får lämna men desto roligare för det lag som tar klivet upp i finrummet. Kom ihåg för ett år sedan hur många ”experter” som räknade ut Falkenberg.


För att undvika missförstånd säger jag att jag håller på LHC. Jag hoppas på SM-guld men tror att Skellefteå och Frölunda är bättre lag. Om någon månad vet vi svaret och då har allsvenskan startat. Bollen är rund och pucken kan ställa sig på högkant eller vad det nu heter.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.