Fortsätt till huvudinnehåll

Tiger vacklar mot repenElitidrotten är grym. Tiger Woods slutade sist i Memorial efter en 85-runda i lördags. Han fick starta ensam på söndagsmorgonen och avslutade med en 74-runda. Han påminner om en gammal tungviktsmästare som vacklar mot repen, oförmögen att försvara sig när de yngre motståndarna svärmar runt och öser in massor av slag.

Tragiskt att se när det handlar om en av golfens allra största profiler genom tiderna. Har han motivation och energi nog för att ta sig tillbaka till toppen? Jag tror inte det. Han bör dra sig tillbaka så att hans många fans kan minnas honom som en champion och inte som en punch-drunk föredetting. Frågan är om han har den möjligheten. Hans många reklamkontrakt gör det kanske omöjligt att lägga av. Tiger är ingen enskild idrottsman, han är en miljardindustri.

Den gångna helgen var annars angenäm för svensk golf. Alexander Norén bärgade Nordea Masters och Tranåssonen David Lingmerth vann för första gången på USA-touren. Lite skillnad på prispengar. Norén vann 2,5 miljoner kr och Lingmerth 9,5 miljoner kr. Tyvärr såg jag inte Lingmerths seger efter särspel mot Justin Rose. 

Maratonsändningen från Bara under eftermiddagen gjorde mina ögon fyrkantiga. Långa direktsändningar innehåller många longörer men jag härdar ut om en svensk finns med i segerdiskussionerna.
Och förra veckan vann Anna Nordqvist i USA. Framtiden är ljus.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.