Fortsätt till huvudinnehåll

Tjurig smålänning i rampljuset





Tjurig, envis och med stark tävlingsvilja. Inte bäst på någonting men helheten blir ganska bra ändå.

David Lingmerth är nog Sveriges bästa spelare på svärdsidan just nu. På drygt ett år har han tagit sig upp till plats nr 59 på världsrankingen. I början av juni vann han The Memorial Tournament efter särspel. Den tävling som Jack Nicklaus är värd för.

David Lingmerth porträtteras i senaste numret av Svensk Golf. Tidningens reportageteam träffade Lingmerth på hemmaklubben Tranås vid ett besök för några  veckor sedan.

 ”Det är häftigt att komma hem och höra gratulationerna från medlemmar och vänner. Men det har definitivt landat. Visst kanske man blickar tillbaka på det men jag har hunnit spela ett par tävlingar till utan att lyckas vinna så då får man jobba vidare för ett vinna en till.”

Det märkliga är att David framställer sig som en ordinär spelare.

”Kollar du min statistik på touren är det nästan inget som står ut, som du kan säga att ”det här är David riktigt bra på”. Jag slår ju inte bollen 320 meter för jag är en kort kille”.

Tranåskillen menar att han har en karaktärsegenskap som står ut och det är envisheten.

”Så har det alltid varit. Kanske är det för att mina föräldrar har den där attityden, de är väldigt envisa. Det är svårt att förklara men det har alltid funnits. Mina bröder är likadana. Förlorar vi blir vi tjuriga om det så bara gäller NHL på XBox.”


Under junioråren ansågs han som en bra kille men inte som någon exceptionell talang. Under en period stod han utanför landslaget.

”Då knöt jag näven i byxfickan och sa att jag ska nog visa dem”.
Han säger att det är beroendeframkallande att vinna dollarstinna golftävlingar och att han är sugen på mer. Det finns mycket kvar att jobba för. Det är fortfarande ingen svensk herre som vunnit en major.

David Lingmerth ser gärna att han blir den förste. Då får Tranås kommun byta ut statyn av Ove Fundin på Storgatan mot en golfspelare.

Märkligt nog passade varken Tranås-Posten, Tranås Tidning eller Corren på att träffa Lingmerth under hembesöket. Golfen i medieskugga? Javisst ja, LHC har gått på is.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

Mordet på Lagmansgatan

Det var i fönstret närmast dörren knivmannen tog sig in. S omliga händelser i vardagslunken för en tidningsreporter etsar sig fast i minnet. Som det mord som inträffade på Lagmansgatan i Mjölby för drygt 30 år sedan. Mordet ägde rum en ljummen torsdagskväll i september 1983 i ett hus granne med Vasaskolan. En medelålders kvinna och hennes manliga sällskap tittade på Sportnytt och fyllde i veckans V 65-kupong. Vardagsfriden bröts när en man klättrade in genom det halvöppna, lågt belägna fönstret beväpnad med en brödkniv. Kvinnan och mannen flydde ut på gården där kvinnan blev upphunnen och nerstucken med flera knivhugg. Hennes sällskap flydde åt ett annat håll och larmade polisen. Kvinnan förblödde av sina skador. Knivmannen och kvinnan hade tidigare haft en relation men kvinnan hade avbrutit förhållandet, okänt av vilket skäl. Det blev inget spaningsmord utan polisen grep mannen vid Svartån i centrala Mjölby ett par timmar senare. Han hade på sig något som verkade

Vifolkavallen förblir Vifolkavallen?

För två år sedan gjorde Mjölby AI en förfrågan hos Kultur- och fritidsnämnden om möjligheten satt sälja arenanamnet till en kommersiell sponsor. Nämnden var positiv till detta men ställde upp en rad villkor, bland annat att Vifolkavallsområdet inte fick försvinna som begrepp i stadsbilden. Enligt förvaltningschefen Ulf Johansson har inte MAI hört av sig sedan dess och han förmodar att ärendet runnit ut i sanden. Så är det inte riktigt om man ska tro MAI:s ordförande Sven Montelius. Han svarar så här på ett mejl: ”Vi är väldigt glada och tacksamma över att ha fått möjligheten till detta och vi har under arbetat för att få till detta. Vi har ännu inte lyckats men var nu i vår nära att knyta ihop säcken med en partner. Som du förstår så är det inte vilken partner som helst som kan ta sig an den nivå av partnerskap som vi tänker oss med att sälja arenanamnet, det handlar även mycket om timing och att arbeta in konceptet under en längre tid. Vi är fortsatt optimistiska och tror att vi kom