Fortsätt till huvudinnehåll

Att hyra: Broiler på korttidskontraktPolitisk broiler med möjlighet att pröva vingarna i dynamisk universitetsstad. Sara Skyttedals upphöjelse till Linköpingsbo dominerade regionala medier i lördags. Hennes ingång på kommunalrådsposten beskrivs som en lyckad värvning för KD. Ungefär som när LHC presenterar en ny kanadensare.

Men partiet ska nog inte dra för stora växlar på Skyttedal. Linköping blir hennes nya politiska bas när hon lämnat ungdomsförbundet. Kanske ett sätt att lära sig politikens gnetiga vardagstillvaro långt från champagnedrickande i Örebro.Mer rördragning på Industrigatan liksom.

Hon blir inte långvarig i Linköping för hon har högre ambitioner än så. Hon siktar naturligtvis på riksdagen 2018 och då står åter Linköpingskådisarna där med sin tvättade hals. Ingen långsiktig lösning på Linköpingsavdelningens ledarproblem alltså.

Kanske etablerar Sara Skyttedal och KD en ny trend i politiken. ”Ung framåtsträvande politiker att hyra för lokalavdelningar som blivit tunga i gumpen”. Nästa steg blir nog att Magnus Oscarsson lämnar kossorna i Ödeshög och flyttar till Linköping när Skyttedal tar sig an gubbarna på Helgeandsholmen.

KD är naturligtvis en tung spelare i den lokala politiken. Vid valet 2014 var röstandelen i Linköping hela 4,76 procent.

Gomiddag kamrater!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.