Fortsätt till huvudinnehåll

En fnurra på trådenGolfikonen Göran Zachrisson och Catrin Nilsmark är inte lika väl synkade med varandra som Zachrisson och Pierre Fulke i TV-studion. Det märks ganska väl i de sändningarna från OS-golfen. Nilsmark hänger inte riktigt med när Zacke lägger ut sina krokar en bit från det som händer på fairways och greener. På lördagen blev de nästan osams när de diskuterade om OS-resultaten påverkar världsrankingen. Ja, hävdade Nilsmark, nej sa Zacke. Slutresultatet blev nog att Nilsmark var bäst informerad.

Zacke verkar inte vara i bästa form. Han är bland annat irriterad över den dåliga resultatrapporteringen och färgerna på scorekorten. Förklaringen kan vara de långa sändningarna och att Zacke är ingen junior längre.

Sändningarna från golftävlingar är alltför långa även för en golfdåre som undertecknad. Men så länge en svensk konkurrerar i toppen härdar jag ut.

Om Stenson vinner i eftermiddag (ett slag efter ledaren Justin Rose) blir nog Zacke på bättre humör. Oavsett det är Barsebäcks stolthet värd all beundran som förutom vinsten i BO fortsätter att konkurrera i toppen tävling efter tävling.

Mera OS. Rafa Nadal utslagen i semifinalen efter en riktig holmgång mot argentinaren Del Potro, 7-5 i femte set. Undrar hur många gånger Nadal rättade till tangakalsongerna i den matchen?
                                            *
Mjölbys kommunstyrelseordförande Cecilia Vilhelmsson gifte sig igår med Andreas. Bloggen sällar sig till gratulanterna. Konstaterar samtidigt att Facebook är oöverträffat som nyhetskälla även på det lokala planet.

För tydlighetens skull. Inlägget är skrivet före fjärde ronden av golftävlingen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.