Fortsätt till huvudinnehåll

Hög tid att hylla JonnaNu är vi inne på den tid av året när fotbollen ska summeras, trädgårdsmöblerna förpassas längst in i förrådet och köttgrytor puttra på spisen.

I allsvenskan har Malmö tagit ett fast grepp om Lennart Johanssons pokal men Norrköping har ändå varit årets stora behållning med offensivt spel och målglada matcher. Jag har nog sett alla matcher på TV utom de två senaste förlustmatcherna och är övertygad om att jag bara sitter framför rutan så vinner IFK…

Snoka har gjort en bra säsong och hamnar laget på medaljplats är det mer än godkänt. Jämfört med fjolåret har de ju tappat en stor del av laget inklusive Janne Andersson. Kujovic, Nyman och Fransson är spelare som inte ersätts i första taget även om ingen skugga faller på ersättarna Sebastian Andersson och Kalle Moberg.
LFC vinner SM för andra gången och glädjen är stor i stiftstaden. Grattis säger vi som bor i Linköpings utkanter. Stina Blackstenius har fått stor uppmärksamhet och efter varje vinst har Vadstenaborna hyllat henne på Rådhustorget. Kul och välförtjänt.


Lite i skymundan har dem löpstarka backen Jonna Andersson hamnat trots ett OS-silver och SM-vinst. Hög tid att Mjölby kommun och moderklubben Mjölby AI lyfter fram stadens dotter och ger henne en välförtjänt hyllning. Plats? Varför inte trappan på gamla stadshuset och den ska vara dekorerad i klubbfärgerna.

Jens Bollius, sportjournalist på Motala Tidning med rötterna i Mjölby, tycker att vi är dåliga på att hylla idrottshjältar. Mjölbyborna har nu möjlighet att ändra på tingens ordning.
                                                    *
Lite vid sidan av är historien om gambiern Modou Barrow som enligt Expressen gör succé i PL-laget Swansea. Det var ju inte länge sedan han spelade i Mjölby Södra och Mjölby AI. Norrköping, Elfsborg och Östersund är andra svenska klubbar han valsat runt i. Jag minns en match på Vifolkavallen där han satte en 40-metersboll i krysset. Det var som om grabben sköt rent reflexmässigt från höften.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.