Fortsätt till huvudinnehåll

Direktrapport från Rancho MirageHelena Dahlin och Lotta Neumann


Med jacobvidtangentbordet expanderar över hela vida världen och kan nu erbjuda direktrapporter från Ana Inspiration på Rancho Mirage i Kalifornen, även kallad damernas femte major.

Vår ciceron på plats blir Helena Dahlin från Norrköping och Vadstena som lämnade Vadstena för 13 år för att tillsammans med man och barn bosätta sig i Santa Barbara. Familjen Dahlin har som tradition att besöka denna tävling vid påsktid varje år.

En wedge från första tee på Rancho Mirage är Lotta Neumann bosatt. Hon behöver väl ingen särskild presentation för den golfintresserade. Finspångstjejen som blev den första svenska att vinna en major. Året var 1988 och tävlingen var US Open och hennes karriär blev lång och framgångsrik.

Helena, Lotta och Helene Alfredsson tillhörde svenska juniorlandslaget för drygt 30 år sedan och har hållit kontakten sedan dess. Så det är en sakkunnig korrespondent som rapporterar. Hon kan också alla vinklar och vrår av Vadstenabanan efter många rundor på 70- och 80-talen. Hon har försökt lära undertecknad något om golf men frågan är om något fastnat.

”Den här tävlingen är en riktig folkfest och massor av kändisar med anknytning till golfvärlden dyker upp. Vi njuter varje minut av fint spel och varmt väder”, säger Helena.

Enligt uppgift är det inte osannolikt att världens okrönta golfdrottning Annika Sörenstam dyker upp i helgen.

Svenska hopp i tävlingen är Anna Nordqvist och Caroline Hedwall. Anna Nordqvist inledde bäst och är med 71 slag två slag efter täten. Hedwall fick en knackig inledning med 75 slag.

Ana Inspiration sänds på Viasat Golf.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Polisen som mitt i gatan står