Fortsätt till huvudinnehåll

Organisationspressen står stark

Dagspressen har problem med fallande upplagor och sämre ekonomi men all tryckt press lider inte av samma problem. Organisationspressen står stark. Det är i varje fall min uppfattning efter att ha fått senaste numret av PRO Pensionären under näsan.

100 välmatade sidor med ett varierat innehåll. Resor, mode, mat, trädgård, natur, familjejuridik, ekonomi, medicin och ett välskrivet personporträtt om en aktiv kvinna i Finspång. Lars Anrell skriver om musik. Den här gången är det Bob Dylan som penetreras. Allting mycket smakfullt paketerat i en modern, avancerad layout. En av pärlorna är chefredaktören Bettan Anderssons korta ledare om vardagshjältar.

För att kunna ge ut en välmatad tidning krävs annonser. Och det har Pensionären mycket av. Det som slår mig vid en genombläddring är att reseannonserna dominerar. Reseindustrin har upptäckt att pensionärerna är en resursstark grupp som har råd och tid att göra såväl kortare som längre resor. Tidningen har etablerat samarbeten med resebyråerna och erbjuder resor till rabatterat pris.

Den tiden är förbi när pensionärerna var en grupp som satt hemma och klagade över ischias och portvinstår. Och varför skulle det inte vara så?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag gnagde på grisen i en timme

Utopia i Mantorp