Fortsätt till huvudinnehåll

Särspel på Mission Hills

Avslutningen på Mission Hills blev färgsprakande och spännande. Britanny Lincicome vann efter en eagle på sista hålet och särspel mot Stacy Lewis. Britany tog ett glädjeskutt ner i Ponnies Pond tillsammans med sin caddie som traditionen bjuder.

Anna Nordqvist spurtade starkt och slutade fyra, två slag efter vinnaren.  Anna visade att hon har ett spel som håller för konkurrensen i världstoppen och avslutade med 69 slag. Pernilla Lindberg slutade på 20:e plats och Caroline Hedwall på plats 46.

”Det är nog få svenskar som förstår hur stor den professionella damgolfen är i USA, både kommersiellt och medialt. Tidningsreportrar, fotografer och TV-folk överallt. Britanny Linciome vann 375 000 dollar”, säger Helena Dahlin som följt tävlingen på plats sedan 2003 då hon kom till USA.

Paula Creamer på fyrnas green. Foto. HANS  DAHLIN
Kulmen var 2005-2006 när Annika Sörenstam vann. Annika var oslagbar under dessa år.

”Den amerikanska publiken var något kluven i sin inställning till Annika. Samtidigt som det rådde Annika-feber tyckte många amerikaner att hon var för överlägsen, en vinstmaskin som dödade intresset. På den tiden fanns bara någon enstaka koreanska med. Idag dominerar de.”

”Annika efterträddes som världsetta av amerikanskan Lorena  Ochoa men mexikanskan lade av ganska snabbt. Hon saknade Annika som konkurrent i toppen.”

Helena Dahlin återvänder nu till Santa Barbara och jobbet på förskolan. Men kommer tillbaka nästa år.

”Det kan du ge dig på. Det här stället med tre 18-hålsbanor är en fantastisk anläggning mitt ute i öknen och väl värd ett besök även om det inte spelas tävlingsgolf.

Det fanns tid för andra njutningar än golf.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag gnagde på grisen i en timme

Utopia i Mantorp