Fortsätt till huvudinnehåll

"Kåtare än någonsin"Sveriges mäktigaste man är statsminister Stefan Löfvén. Den hundrade mäktigaste är Johan Rockström, miljöprofessor. Så fick vi det sagt. Det är tidningen Fokus som i vanlig ordning rankar politiker, näringslivsföreträdare och andra offentliga personer ur ett maktperspektiv.

Rubriken är ”Unga och maktkåtare än någonsin. 80-talisterna tar nämligen plats på listan.” En ung kådis ser ut som en bankman från 60-talet och vinner definitivt inget humorpris. Tur att KD inte är större.

Anders Borg, Fredrik Reinfeldt och Göran Hägglund är borta från listan. Ett bevis på att världen är föränderlig. Reinfeldts parti har ju gått från öppna hjärtan till stängda dörrar på ett år. Hänger ni med i svängarna?

Jag söker av listan ur mitt inskränkta östgötska perspektiv och hittar bara en; Lena Micko, ordförande i SKL, på en 49:e plats. Vet inte om Fredrik Lundberg på trettonde plats kan kallas östgöte numera men visst hörs hans Norrköpingsdiftonger ibland.  Paul Lindvall och Stjerna saknas också och det förvånar mig eftersom jag alltid trott att Linköping är världens medelpunkt. Björn Eriksson är borta trots hans nyvunna position som ordförande i Riksidrottsförbundet.

Lika illa är det i medievärlden. Ingen Kustvik, Lindberg eller Nilsson. Nej, bara Wolodarski på DN, Karin Pettersson på Aftonbladet och den politiska chefredaktören Alice på GP med det svårstavade efternamnet.

Jag saknar som vanligt Jan Holmbom, Uffe Holmertz, Torbjörn Gustafsson och Rolf Båvius. Fast godsägarn på Korsbäck och Jarlen på Country Cluben träffar jag på i Isterbandsakademin. När nu det blir av.

Såna här listor är riktigt kul. Det är som när jag och mina kompisar träffas över en grogg för att diskutera vem som är landets bästa mittfältare eller målvakt.  Fast det sker alltför sällan numera.

Med detta inlägg tackar jag för mig på några timmar. En solglittrande helg står för dörren efter en lång och ansträngande arbetsvecka.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Inga nyheter är goda nyheter