Fortsätt till huvudinnehåll

Att vårda sitt varumärkeNågra reflektioner kring det senaste dygnets nationella och lokala nyhetsflöde.

Var detta Zlatans sista guldboll spekulerar TT? Allt fler tecken i skyn pekar mot att Zlatan avrundar sin fotbollskarriär med ett par år i soldränkta Florida för att sedan dra sig tillbaka och ”vårda sitt varumärke”. Han är 34 år gammal och småskadorna gör sig alltmer påminda. Han har sagt att fotbollen spelar inte samma roll i hans liv som för tio år sedan.

Om Sverige tar sig till EM nästa år, jag säger om, blir det nog hans sista framträdande i blågult. Skulle Danmark visa sig för vara för svårt får en ny förbundskapten klara sig utan Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna.

Den dag Zlatan lägger skorna på hyllan är han fullständigt ointressant för mig. Vi har nog med fastighetsmagnater och kalsong- och parfymförsäljare på marknaden.
                                                    *
Prisos ägare, familjen Fullmestad, får stanna kvar ytterligare ett halvår i de nuvarande lokalerna på Industrigatan i Linköping. Fastigheten ska rivas och ge plats för ytterligare några hundra lägenheter i Vasastan och Priso ska flytta till nya lokaler något kvarter bort under namnet Hemköp. Ni har säkert följt utvecklingen av dramat i Corren. Fullmestad har tydligen tagit kontakt med Corren och sagt att det kostat över en miljon att få med Stångåstaden på en förlängning av hyreskontrakter. Exakt hur mycket vill inte Göran Fullmestad säga. Lite gnäll och hum-hum, men inget klarspråk.

Detta är en affärsuppgörelse och fullständigt normalt i spelet mellan hyresgäst och hyresvärd och livsmedelsjätten Axfood. Familjen Fullmestad är inga fattiga lanthandlare i händerna på stora elaka Stångåstaden utan garvade affärsmän som drivit en stor och lönsam matbutik i Galleria Kvarnen i Mjölby i många år. Affären slutar ju inte att ta betalt för körven under sista halvåret på nuvarande plats.

Jag har haft lite att göra med Göran Fullmestad under reporteråren och det förvånar mig att han pratade med tidningen överhuvudtaget. När Mjölbybutiken drabbades av salmonella i december 2008 lade han locket på och åkte till fjällen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Inga nyheter är goda nyheter