Fortsätt till huvudinnehåll

Ett årsmöte med dramatik


Det är årsmötestider nu. Det gångna verksamhetsåret ska summeras och paketeras och riktlinjerna för det kommande året dras upp.
Dessa möten är i regel ganska tråkiga tillställningar som följer samma mönster år från år. Sittande ordförande får också leda mötet, årets räkenskaper nagelfars, revisorerna ger ansvarsfrihet och någon fråga ställs. Efter tre kvart börjar publiken skruva på sig och sneglar mot kaffebordet. Men första ska plaketterna från klubbmästerskapet delas ut.

Men vid enstaka tillfällen kan det hetta till. Jag tänker på Mjölby GK:s höstmöte 1995 när ekonomin höll på att rämna alldeles. Göran Lövgren röstades bort som ordförande och ersattes av en styrelse med Sören Andersson som ordförande och den senare inledd en tuff besparingskampanj för att klubben skulle överleva. Det krävdes två årsmöten innan beslutet klubbades. Det märkliga var att valberedningen hade så dålig koll på stämningen i klubben att den hela tiden föreslog omval av Lövgren. Någon sådan turbulens har jag inte upplevt i föreningslivet varken förr eller senare.


Jag var redaktör för klubbtidningen dessa år och refererade det första mötet utförligt, och därför har jag än i dag en ganska god bild över vad som hände. Det enda påtagliga resultatet var att en före detta kassör slutade hälsa på stan men det kom jag över utan alltför många tårar på örngottet.

Idag, 25 år senare, är situationen annorlunda. Klubbens ledning har kontroll över ekonomin, en lyckad om- och tillbyggnad har genomförts, restaurangen har etablerat sig på allvar, klubbens miljöarbete har belönats på förbundsnivå och en uppgradering av bevattningssystemet genomförs. En simulator har installerats under vintern. Allt är frid och fröjd, tror jag.

Men klubblivet har förändrats. Viljan är att spela klubbtävlingar på söndagarna har minskat och de flesta vill spela sällskapsgolf med kompisar och släktingar. Med ett lysande undantag. Golfveckan i juli lockar många deltagare och det är ju glädjande.

Återstår bara för undertecknad att få ordning på swingen. Men det är en lång och svårbedömd historia som jag inte ska trötta läsaren med. Har fortfarande inte gett upp hoppet om det där nya klubbsetet som löser alla problem.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Går det vägen denna gång också?

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"