Fortsätt till huvudinnehåll

Mjölby gör statsbesök i ItalienDet kan vara lite spännande att bläddra i kommunstyrelseprotokoll. Se nedan vad som dök upp som extraärende vid Mjölby kommunstyrelses sammanträde den 3 oktober. Två politiker, tre tjänstemän och tre företagare åker till Parma i Italien i nästa vecka för att studera mat.

Med en sådan laguppställning vid något som liknar ett statsbesök måste man fundera över vilka gåvor som ska skänkas till värdarna. Fast i Mjölbys fall är det väl givet med en trekilos påse King Edward från Bjälbos vidsträckta slätter.

Synd att Parma åkte ur högsta ligan efter ekonomiska falsarier för några år sedan. Annars hade Mjölbydelegationen fått se lite högklassig fotboll också.Paragraf 208
Deltagande i studiebesök till Italien, Parma, 16 - 19 oktober 2012.
Vid dagens sammanträde upptas ärendet. Studiebesök till Italien, Parma den 16 – 19 oktober 2012 för att studera mat, livsmedel och landsbygdsutveckling.
Besöket är organiserat av SERN och från kommunen deltar kommunchefen, två tjänstemän från tillväxtkontoret och kommunstyrelsens ordförande Carina Jönsson (S) och 2:e vice ordförande Monika Gideskog (M).
EU-bidrag är beviljat för del av reskostnaderna.
Från företagsområdet deltar McDonalds, Tåkern Grönt och Bleckenstad Gård.
Kommunstyrelsen beslutar
att uppdra till Carina Jönsson (S) och Monika Gideskog (M) delta i studie-besöket till Italien, Parma.
Beslutet skickas till:
Carina Jönsson
Monika Gideskog
Akten

Kommentarer

  1. Uuunderbart roligt att Mc Donalds i Mjölby åker till Italien för att få ny input kring mat. Slowfood?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.